Nejste přihlášen/a.
Už dva dny vytvářím záhon a včera mě celkem dostala sousedka. Že prej nám tam nic neporoste pač je orientovaný na špatnou stranu. Trošku jsem znejistěl a proto bych rád znal vaše zkušenosti.
Umístění záhonu je následující:
- 2m na sever (od záhonu) je zahradní domek, výška 2,5m - podle mého super, bude chráněný
- 2m na západ je dům, výška hřebene je 7,5m - to není to nejlepší, ale vhodnější místo na záhon jsme nenašli
- jih je zcela otevřený
- východ je také zcela volný
Tak co vy na to? Bavíme se o záhonu 4x5m. Přiznám se, že jsem nestihl ještě vypozorovat, kdy tam slunce přestává svítit, ale tipoval bych to na 15.00 hod v létě.
Claymane, zkuste také ostružiny. Krásně kvetou, krásné jsou i když zrají a jsou vynikající a zdravé! Někde u zahradního domku nebo u zíďky je úplně vidím - krásně vyvázané. Ať se Vám daří!
A važte si hodné sousedky - to je k nezaplacení!
Ta sousedka - to budou asi kyselý hrozny, ne? Protože jak si to tak představuji, co popisuješ, tak to umístění je podle mne hodně dobrý a většině rostlin právě JV vyhovuje, pouze tam v létě může víc pražit sluníčko, ale asi počítáš i se zaléváním, tak jaký problém?
kdepak, sousedka je prima, ale když jsem 3 hodiny tahal obrubníky, tak mě její informace posadila na pr... Díky za info, počkám jestli mi to potvrdí i další lidé, abych byl v klidu.
Pěstovat budeme víceméně jen bobulové ovoce a rajčata, tak to snad bude ok. Zalévání nevadí, dešťová voda bude připravena, i když ani ta není to co bývala
Pokud je zastínění jen večer,naopak to umožní udržet vláhu.Do budoucna musíš počítat s tím,že na záhoně je nutno plodiny střídat.Když jeden rok rajčata,druhý rok něco jiného,nebo vYtvořit spíše několik záhonů a pěstovat postupně na příklad.Okurky rajčata,první rok,kedlubny,květák druhý rok, mrkev,petržel ředkvičky třetí rok, cibule česnek,čtvrtý rok.Pak pohnojit chlévskou mrvou a znovu točit.
Zastínění není příliš na závadu,zvláště,pokud se jedná o místo s nižší n.v.nebo jižní umístění.
JABRAKA
tak jsme vypozorovali, že do 14 hod svítí na celý záhon, do 15hod svítí na 3/4 záhonu a okolo 16 hodin už začíná stín všude. Uvidíme co na to jahody a ostatní plodiny
Claymene naprosto v poho, mám část záhonů v takovém umístění a v létě si zelenina i jahody libujou, že tam nepraží slunko tak dlouho a tolik to nevysychá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.