Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monstera má mnoho vzdušných kořenů

Od: rujet® odpovědí: 3 změna:

Mám Monsteru starou 12 let. Je velmi pěkná, avšak už ji hyzdí obrovské množství vzdušných kořenů. Stále jsem je uchovávala, ale už je nemám kam dávat. V květináči už není místo a kolem je to velmi zhuštěné. Mohu některé odstranit, asniž bych květině ublížila?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vzdušné kořeny nehyzdí, k této popínavce prostě patří. Pár jich odstranit můžete, nezkracujte, řežte těsně u kmínku. Začněte s poškozenými, pak s těmi, co extrémně vadí a pak už toho nechte.

idanova*
hodnocení

4x
Zdravím. Monstera je liána, která se vzdušnými kořeny přichytává stromů a šplhá vzhůru, zároveň jimi dýchá a čerpá vláhu a živiny. Ona ty kořeny potřebuje. Pokud vám vadí, můžete někam za květník schovat velkou (i skleněnou) nádobu s vodou a do té kořeny svést. Můžete tam přidávat i hnojivo, voda bude kořeny napájet a zvlhčovat kytce vzduch, hnojivo přiživovat a kytce se bude náramně dařit. Ida

liska5
hodnocení

2x

Už jsem to tu před časem dávala k dobru. Kdysi u nás rekonstruovali kadeřnictví v patře městského domu. V rohu tam stávala obří monstera. Když ji chtěli odnést, zjistili, že jí ty vzdušné kořeny mizí pod okrajem linolea. I strhli lino a všichni zírali, protože ony kořeny se táhly napříč místností po starých parketách. Jakou sílu musely mít, když se tlačily pod linem dlouhé metry?...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]