Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zničit růst javorů u zdi garáže

Od: edudant odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, každý rok na podzim porážím asi 5 - 8 cm silné asi javory, které mi neustále raší těsně u zdi mé krajní garáže. Každý rok vyraší znova. Potřeboval bych je něčím nadobro zničit, aby mi nepoškodily základy. Představuji si to tak, že do zahradní konve namíchám nějaký prostředek, který stromy nadobro zničí. Co použít? Roundup nebo něco jiného? Garáž je moje i s pozemkem. Za rady co použít díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Uříznout na podzim, kdy se stahují živiny do kořenů a čerstvý řez natřít roundupem nebo garlonem naředěným na 50% koncentraci. Neředěný má horší účinnost. Další možnost je postříkat v tuto dobu výše uvedenými přípravky na list (koncentrace 5%).

re4zon
hodnocení

1x
Udelat pod kuru zarezy a natrit stetcem neredeny garlon. Pro jistotu trochu maznout i na listy. Urcite nepreziji. Jestli tam ale nenalitaji na jare nova semena se neda predvidat.
motyl*

chystám se taky řešit, prosím popiste mi trochu jak vypadá"udelat do kůry zářezy" jenom jako říznout nožem pilkou na více místech do jaký hloubky? jak dlouho to asi trvá než je jisto díky

re4zon
Sikmo pod malym uhlem delsi zarez az ke drevu. Nekolik, na vetsi stromky klidne sekerkou. Cil je dostat to do lyka. Ucinnost je jak u ceho, radove par dnu, u slabsich jedincu je videt vysledek uz za par hodin.

To máte ověřeno, že herbicid funguje takto? Při naříznutí strom vypouští mízu, takže herbicid to vyplaví, místo aby to nasáklo.

jm
hodnocení

0x
Po ořezu zakrýt. Kde nebude slunce, nebude nic růst

hodnocení

0x

Představuji si to tak, že do zahradní konve namíchám nějaký prostředek, který stromy nadobro zničí
Silný herbicid je chlorečnan sodný/draselný, dříve prodávaný pod názvem travex. Používá se jak píšete, rozpustí se v konvi a plevel se jím zalije. Je to silně fytotoxická látka, tak by měla fungovat i na stromy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]