Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letos mám na terase rostlinky děravé

Od: mikasa odpovědí: 5 změna:

Letos mám na terase svou obvyklou mini zahrádku,ale objevily se hned na téměř všem díry, jak na květech petůnií,tak i na listech nového stromečku švestky,stojí od sebe 4 m,a koupené a zasazené jsou od různých zdrojů,mám to stříkat něčím nebo vyhodit? Rybíz stromkový,ten vůbec navykvetl letos,nějak usychá z poloviny.Co radíte nadšenkyni :-D?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tttt
hodnocení

2x
Lalokonosec?
Jinak řečeno jít se v noci podívat na hlínu a rostliny s baterkou. Případně já vzala i igelitový pytlík na potvůrky. Našla jsem. Dá se omylem přenést i na zimovanych rostlinách do bytu. Bylo nutné ho najít.
mikasa
hodnocení

No právěže jsem si myslela také,že to přezimovalo,protože 2 hlíny jsem použila z loňska.Vloni jsem měla zase na květinách Mák alpský píďaly,oni tuto krásnou barevnost milují,letos jsem to nevysadila z toho důvodu.Jinak hmyz bych nedokázala sbírat,to neee brr

Letos mám děravé listy na paprikách a žádnou potvoru tam nemohu načapat, že by také ten lalokonosec? *ee*

mikasa
hodnocení

No právě...papriku mám taky,páč je odolná,nic ji nikdy neporazilo,roste vztyčeně na rozdíl od jiných zelenin,takže to vám nezávidím...chemii neodsuzuji, apriori,klidně bych to postříkala,dokud to nemá plody...co doporučujete kdo ...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]