Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstrihavaji se odkvetle kvety voskovky?

Od: aja1946® odpovědí: 4 změna:
Myslim tu nizkou cervenou, ne hoyu. Je jich odkvetlych hodne, ale mam takovy pocit, ze jak je odtrhavam min kvete,

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Vy asi myslíte Ledovku = Begonii. Tak u té se květy odstříhávat nemusejí, zaschnou a opadávají samy. Semínka jsou droboučká a jejich tvorba nijak květinu nevyčerpává. Je ale dobré dohlédnout na to, aby opadané okvětní lístky nechytaly plísně a hniloby, které by se pak mohly přenést na celou rostlinu. Ida

hodnocení

0x

Jestli vadí odstřihávání čerstvých květů netuším. Nevím, jakou voskovku máte, ale pokud myslíte tyhle květy, tak ty neodstřihávám. Nechávám je zaschnout a samovolně opadat. Když chci zabránit svinčíku na koberci (a když na květy dosáhnu*smich*), tak je po dostatečném zaschnutí snadno odtrhnu (odpadávají prakticky samy při dotyku). Tenhle postup 100% nemá na intenzitu kvetení žádný vliv.

*hi*Tak sorráč, blbě jsem si přečetl otázku - Vy myslíte jinou voskovku

Odstrihavaji se odkvetle kvety voskovky?
hodnocení

Psala jsem jasne, ze hoyu nemyslim

hodnocení

0x

Voskovky mám v jedné míse na zahradě, krásně kvetou a nikdy jsem u nich odkvetlá kvítka neotrhávala. Výhoda je, že o ně nemají plžáci hnusáci zájem, na rozdíl od afrikánů, ze kterých zbyly jen holé klacíky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]