Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problémy s naším pozemkem. Od jara se na něm objevila spousta děr /používaných, ošoupaných/. Den ode dne víc, dřív to tam nebylo. Nikdy jsem tam žádné zvíře neviděla. Sazeničky rajčat měly uštípané vrcholky, přitom slimáky jsem nikde neviděla. Jednou jsem při zalévání zkusila tu jednu díru vyplavit, ale to bych asi musela mít celý bazén vody, pořád to teklo dovnitř a konec nebyl. Je to v trávníku i v záhonech - u česneku, u cibule, u rajčat. Kruciš!
Co to tam, prosím, mám a jak se toho zbavit? Loni nám řádili krtci, ti letos naštěstí dali pokoj, ale zase přišli tito nepříjemní podnájemníci. Co s tím? Děkuji - Jaga.
Nikdy jsem tam žádné zvířátko neviděla. Krtonožky znám a byla jsem zděšená tím, že prý jsou CHRÁNĚNÉ. Ale u nás nikdy nebyly. Děr je spousta a jsou opravdu hluboké, asi to nebude, že by ježek tahal ze země hmyz. Když zasunu hadici při kropení do díry, teče to a teče a...konec není. Takže to něco vyrývá a pak v těch dírách bydlí. Je to pro mě záhada. Mám to děravé i kolem česneku a tam, co jsou ty díry, mi česnek žloutne a schne. I když jinde je dosud pěkně zelený. Nevím si s tím rady. Jaga.
Ani žádný trus jsem v okolí děr neobjevila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.