Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit přesličky

Od: tm odpovědí: 12 změna:
Poradíte, jak se zbavit přesličky na zahradě? Chodník + kacirek. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Roundup na přesličku vůbec nezabírá. Jedině opakované postřiky přípravkem Garlon.

doplněno 16.06.22 15:15:

Garlon = Garlon new. Našel jste správný postřik.

Tak to je ještě odolnější vetřelec, než jsem myslel.

potrvrzuji účinnost Garlonu na přesličku

prik

Ano funguje Garlon, jenže ona se zase vzpamatuje

tm
hodnocení

Pckop: našel jsem, zd garlon vyrábí víc výrobců. Roundup je sice možná jeden výrobce, ale je jich tolik druhů, ze normální smrtelník se v tom nevyzna.

hodnocení

0x

Přeslička je velmi obtížný plevel s hlubokými kořeny, které se musí vyrýt. Domnívám se, že nejsnáze se jí zbavíte, když ji necháte vyrůst a pak postříkáte Roundupem.

tm

Roundup jsem použil a za 3 dny nic, pak jsem musel odjet pryč, tak nevím. Velké naděje si ale nedělám. Zkusím asi ten garlon

mate59
hodnocení

0x

Je i léčivá,usušte si ji.Zbavit se jí je obtížné.

Jedna je léčivá a jedna jedovatá, pozor na to!

mate59

Sušit jedině rolní.

liska5
hodnocení

0x

Prý pomáhá pravidelné mechanické odstraňování, sotva vylezou. Jinak nejspíš Garlonem a pečlivě každou rostlinku, ať si to zatáhne pod zem. Jen tyhle pesticidy mají dnes nižší účinnost, než zamlada. EU snižuje podíly účinných látek.

tm
hodnocení

0x

Koukal jsem na ten Garlon - myslíte, že se jedná o shodný výrobek na těchto odkazech:

eva.cz/...

agrobio.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]