Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte název keříku a kytky?

Od: avahoc* odpovědí: 8 změna:

Holky moje moudré, mohly byste pomoci s identifikací těchto kytek? Předem děkuji

Nevíte název keříku a kytky?
Nevíte název keříku a kytky? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Na 1. fotce, ty růžové kvítky, to bude zřejmě nějaký kakost. Druhá fotka ostrožka, ta Vaše je šlechtěná. Já nedávno obdivovala v poli divoce rostoucí ostrožku stračku, která tam rostla jako plevel, ta je ale jen modrá. Jaga.

jiofa
hodnocení

7x

Sice nejsem holka, ale pokud jde o keř z první foto uprostřed, tak to je korunatka klaná.

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Ten keř je Korunatka. Nejspíš klaná, ale to se pozná až podle květů. Je to keř, který nutně nevyžaduje slunko, dobře roste a kvete (bíle či nazelenale) i v polostínu. Ida

doplněno 15.06.22 12:08:

Jé, tak @jiofa byl rychlejší. Tak mu dávám body :)

jiofa

Děkuji a od vás to potěší obzvlášť jako špičkovou znalkyni rostlin. Mám na zahradě těchto keřů několika a nyní jsou květy obsypané zlatohlávky a jiného hmyzu. Zajímavé, že motýly na něj nechodí.

jiofa

Přidám aktuálně foto.

Nevíte název keříku a kytky? #3

hodnocení

4x
Keř na první fotce je stephanandra crispa. Pak existuje i vyšší druh s. tanakae, ten mi vydržel i extrémní sucho jižního svahu bez zálivky. Tenhle malý rád pokládá větvičky na zem a hřížením zakořeňují a tvoří souvislé porosty keřů. Za ním vidím taky kakost typ jako max frei, ten pak tvoří trochu větší koule, než bývají na fotkách na netu s trochu víc dělenými částmi lístků, těch nižších druhů je taky hodně. Rád se množí samovýsevem, tak druh pak nejde ani říct.

bekycek*
hodnocení

2x

Keř neznám, ale na druhém obrázku je myslím ostrožka

avahoc*
hodnocení

Jste všichni skvělí...gúglila jsem jako blázen, ale najít se mi nepodařilo. Tady to není tak časově náročné...Moc vám všem děkuji a přeji vám slunce v duši.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]