Na 1. fotce, ty růžové kvítky, to bude zřejmě nějaký kakost. Druhá fotka ostrožka, ta Vaše je šlechtěná. Já nedávno obdivovala v poli divoce rostoucí ostrožku stračku, která tam rostla jako plevel, ta je ale jen modrá. Jaga.
Zdravím. Ten keř je Korunatka. Nejspíš klaná, ale to se pozná až podle květů. Je to keř, který nutně nevyžaduje slunko, dobře roste a kvete (bíle či nazelenale) i v polostínu. Ida
Děkuji a od vás to potěší obzvlášť jako špičkovou znalkyni rostlin. Mám na zahradě těchto keřů několika a nyní jsou květy obsypané zlatohlávky a jiného hmyzu. Zajímavé, že motýly na něj nechodí.
Keř na první fotce je stephanandra crispa. Pak existuje i vyšší druh s. tanakae, ten mi vydržel i extrémní sucho jižního svahu bez zálivky. Tenhle malý rád pokládá větvičky na zem a hřížením zakořeňují a tvoří souvislé porosty keřů. Za ním vidím taky kakost typ jako max frei, ten pak tvoří trochu větší koule, než bývají na fotkách na netu s trochu víc dělenými částmi lístků, těch nižších druhů je taky hodně. Rád se množí samovýsevem, tak druh pak nejde ani říct.
Jste všichni skvělí...gúglila jsem jako blázen, ale najít se mi nepodařilo. Tady to není tak časově náročné...Moc vám všem děkuji a přeji vám slunce v duši.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.