Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi to roste na zahrádce?

Od: id odpovědí: 9 změna:
Zdravím všechny znalce květin. V loni mi asi ptáček donesl semínko a vykvetla z toho bílá kytina. Letos se rozmnožila a kvete barevně. Neznám jméno a zda je to trvalka nebo letnička. Moc se mi líbí, poradíte mi, prosím. Dekuji, ID
Omluva za neotočené fotky.

Co mi to roste na zahrádce?
Co mi to roste na zahrádce? #2
Co mi to roste na zahrádce? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bekycek*
hodnocení

4x

Podle mě se jedná o hledíky, jsou vysoké a nízké, je to hezká letnička, z vypadaných semínek vyrostou další rok nové rostlinky v různých hezkých barvách, jako děti jsme jim říkaly zajíčci.

zuza279*
hodnocení

2x

Hledíky, letničky, hodně se vysemeňují

hodnocení

2x

Hledíky jsou nádherné, jako malí jsme květ stiskli a říkali jsme jim zaječí hubičky, možná to někdo tady taky tak zná.

id
hodnocení

To je fofr, děkuji. Jen je divné, že loňskou kytinu jsem jen ustříhla a letos roste a kvete znovu. Jen loni byla bílá a letos je růžová.

id
hodnocení

0x
Prosím o další radu. Hledíky nevydržely mínus 16 st, jsou zmrzlé. A co s nimi? Někde se píše, že je to krátkodobá trvalka. Mám jen ustřihnou vše u země? Semena jsem rozházela, takže nové budou, ale co se starými trsy? Id

Staré vyhodit.

Ustřihnout cca 10 cm nad zemí a počkat do jara. Někdy se stává, že rostlinka úplně nevymrzne a obrazí znovu.

id
Tak udělám kompromis. Nádherné barvy mám omašličkované, ty ustřihnu, ze zbytku polovinu vyhodím nyní a druhou třeba na jaře. Alespoň mohu v příštím roce porovnat. Dík.
.
futra

Loni jsem měla nádherné hledíky a nechala jsem je na záhonku do jara .Letos mi na tom místě vykvetlo pár malinkých.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]