Zdravím všechny znalce květin. V loni mi asi ptáček donesl semínko a vykvetla z toho bílá kytina. Letos se rozmnožila a kvete barevně. Neznám jméno a zda je to trvalka nebo letnička. Moc se mi líbí, poradíte mi, prosím. Dekuji, ID Omluva za neotočené fotky.
Podle mě se jedná o hledíky, jsou vysoké a nízké, je to hezká letnička, z vypadaných semínek vyrostou další rok nové rostlinky v různých hezkých barvách, jako děti jsme jim říkaly zajíčci.
Prosím o další radu. Hledíky nevydržely mínus 16 st, jsou zmrzlé. A co s nimi? Někde se píše, že je to krátkodobá trvalka. Mám jen ustřihnou vše u země? Semena jsem rozházela, takže nové budou, ale co se starými trsy? Id
Ustřihnout cca 10 cm nad zemí a počkat do jara. Někdy se stává, že rostlinka úplně nevymrzne a obrazí znovu.
id
Tak udělám kompromis. Nádherné barvy mám omašličkované, ty ustřihnu, ze zbytku polovinu vyhodím nyní a druhou třeba na jaře. Alespoň mohu v příštím roce porovnat. Dík. .
futra
Loni jsem měla nádherné hledíky a nechala jsem je na záhonku do jara .Letos mi na tom místě vykvetlo pár malinkých.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.