Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při sušení vadí slunce, zčerná to

Od: motyl* odpovědí: 5 změna:

kdysy jsem našla na internetu, že některý byliny a rostliny se nemají sušit na slunci, protože zčernají, a tím se znehodnotí. Patří tam jitrocel, zajímá mě ted kopřiva a petrželka, nevíte?, případně které další nesušit na slunci? chci to sušit bez sušičky, děkuju *srdce*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Nemyslím si, že by přímé slunce vyhovovalo jakékoliv bylině. Sušte ve stínu, udělejte si rámečky se síťí (stačí staré záclony). Na tohle byla nejlepší teplá půda.

Ani houby se nesuší na slunci. Stín a průvan.

hodnocení

4x

Dobré je sušit zavěšené bylinky v průvanu. Jak je zde již zmíněno, přímé slunce se nedoporučuje.

hodnocení

0x
Ja susim bylinky normalne v byte

motyl*
hodnocení

děkuju všem, tak to jsem netušila že platí pro všechny...Budu se tím řídit. děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]