Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konicky smrk rezne - co dělat?

Od: 1313 odpovědí: 2 změna:

V květnu 2007 jsme zasadili 3 konické smrky, každý rok je z jedné strany zčásti zrezivělý-opadá jehličí,ten druhý je uprostřed zrezivělý, ale navenek(napovrchu)každé jaro vyrůstají nové pupeny.Mám stromy vyrýt a zahodit? nebo se chytí?Z jakého důvodu reziví?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

co dělat asi neporadím, ale měli jsme podobný problém. Dva nějaké okrasné jehličňany nám skomírali, jeden také reznul, nerostly, druhý malinko obrůstal jen z jedné strany. Po dvou letech jsme byli také před rozhodnutím zda vyhodit nebo. Zvítězilo nebo, stromky jsem přesadil na druhý konec zahrady, jeden (ten původně poloplešatý) jde parádně, druhý sice stále trochu reziví ale roste, když jsem ho přesazoval tak byl víc rezavý než zelený, dnes převládá zelená.

Doporučuje se hořká sůl, nám známí dali asi půl kila, tak jsem to zkusil, ale na původním místě ani ta nepomohla.

katerina*
hodnocení

2x

přesadit nevyhovují jim místo a půda v čem jsou zasazené. zachránit ještě jdou pokud více jak půlka není již suchá,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]