Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stromovice buková ( mšice) na okrasném buku

Od: juelen odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, mám krásný okrasný buk variantu purpurea pendula a neustále mi na něj jdou mšice pokryté takovým chmýřím,dle vyhledání na googlu je to stromovice buková, která buky casto napadá. Celkově mame na zahradě hodně mravenců a mšice skoeo na všem,tak stříkám. Jen uz jsem buk stříkal dvakrát mospilanem a karate se zeon technologií ale do pár dnů zase obaleno na mravence jsem posypal po zahradě plno pytlíku granulátu na mravence substral a nyní již pohyb mravenců na stromech a keřích nepozoruji. Buk je obalený a nevypadá to hezky,obleptany medovici z mšic. Bojím se opakovaně stříkat aby stromek nezašel. Mravence jsem eliminoval... Přímo nic na stromovici bukovoujsem na internetu nic nenašel. Strom vypadá zatím ok bez výraznějších deformací listů,ale bojím se masivnější invaze a neni to vzhledné, děkuji za každou radu

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zdravím , doporučuji postřik od firmy protect garden. Následně také doporučuji dát nějaký lep okolo kmene stromu . Ti neřádi mravenci si tam ty mšice nosí a chovají . Letos je sucho a těch mšic je všude nějak moc . Přeji mnoho zdaru
Mario

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]