Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yucca - žežloutly všechny listy

Od: martasekk odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám jeden docela veliký problém. Mám asi metrovou Yuccu, které zežloutly všechny listy, udělal se na nich jakýsi světlý povlak a listy se kroutí směrem dolů. Kmen se zdá být v pořádku. Už jsme ji přemístili do nejchladnější místnosti v bytě a nepomáhá to. Prosím poraďte, zda se dá ještě zachránit.

Děkuji

Martina

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

0x

Foto by nebylo?

Jinak Yucca má ráda rosení,jinak je vcelku nenáročná.Podle popisu to vypadá na nějakého škůdce.Zkusila bych odstranit všechny napadené listy,postřik proti škůdci,jenže zatím nevíme proti jakému.Mě se proti většině škůdců na pokojových kytkách osvědčil Mospilan.

Pokud by se ani přes to nepodařilo obnovit růst ,zkusila bych použít kmen k řízkům na nové rostliny.

vera*
hodnocení

0x

Dobrý den

jedná se jakoby o světlý prášek, který lze setřít? Pak je to plíseń a stává se to u juky , pokud ji hodně zaléváte

- juka snese spíše sucho než kořeny stále mokré. V tomto případě je jediná obrana seříznout kmínek pod listy a

nechat ji znovu obrůst a pak méně zalévat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]