Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi semeny kopru a kmínu

Od: lenulakr® odpovědí: 11 změna:

Tak jsme měly s kamarádkou debatu, jaký je rozdíl mezi použitím semen kopru a kmínu. Říkala mi, že její babička semena kopru sušila a že to je pak kmín, ale to určitě není, vždyť to je úplně jiná rostlina. Dočetla jsem se, že snad silice ze semen kopru je jedovatá, že se semena musí používat opatrně, ale kmín to přece nemůže být, ten má jinou chuť a vůni. Můžete nás rozsoudit? Dík

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

7x

Kopr zůstane koprem a kmín kmínem. Vizuálně jsou rozdílné a kdo je kdy viděl, tak to pozná pouhým okem. Chuťově jsou semna kopru podobné kmínu ale v použití se mezi sebou odlišují a to zejména kopr.

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Jsou to skutečně 2 různé rostliny. Semínka kopru jsou plochá, u kmínu jsou podlouhlá. U kopru se používá zelená část, kmín se pěstuje právě jen pro ta semena. Ida

floro*
hodnocení

4x
Kamarádka si plete rostliny, ty si jsou podobné. Její babička určitě pěstovala a sušila semena kmínu nikoliv kopru.
hodnocení

Stále mi nevěří.

hodnocení

2x

Kopr a kmín mají jediné společnjé - jsou to oboje rostliny. Řekl bych, že mezi jejich semeny je podobný rozdíl jako třeba mezi semeny tulipánu a hořčice.

vedouci

Místo vysedávání u počítače a plácání blbostí, se raději běžte podívat ven jak vypadá kopr a kmín, rostliny jsou to bříbuzné a jsou si podobné, chuť semínek kopru je hodně podobná kmínu. A v kuchyni lze částečě kmín nahradit semínkem kopru.

liska5

Magdone, pro laika jsou si obě rostliny podobné, obě mají okolíky bílo-zelené. Jen semena má kmín jako minirohlíčky a kopr takové rozpláclé oválky. Na kmín se chodilo na louku, kopr se pěstoval na zahradě. Aspoň za mého mládí. Já bych to rozkousla a určila podle chuti a vůně.

hodnocení

2x

To Vás teda lituji. Taková kamarádka by mne přivedla za chvíli buďto do blázince, nebo do vězení. :-D Tvrdit, že kopr a kmín je jedno a to samé, je fakt "síla". To ona nikdy neviděla kmín? Já jenom doufám, že zasela opravdu kopr a ne kmín, protože on totiž ten kmín setý hodně kopr vzhledově připomíná. Tady se na něj podívejte, abyste se od ní nenechala napálit. Ale kmín je kmín a kopr je kopr a ten má semena naprosto jiná a chutná samozřejmě úplně jinak. Takže ta babička kamarádky sela normálně kmín setý a protože rostlina vypadala jako kopr, tak si asi celou dobu myslela, že to je kopr, nebo ta babička asi moc důvtipná nebyla, když pak tvrdila, že zaseje kopr a vyroste jí kmín. :-D*ee*

hodnocení

No,já se tím docela bavím a teď budu jen čekat, co se jí urodí. I ta semena jsou úplně jiná, neumím si představit,že by semena kopru dala třeba na maso.

Jenomže jestliže zasela kmín, tak sklidí kmín a Vy jste vedle jak ta jedle, jelikož podle toho co o ní píšete, je to osoba jednoduššího myšlení a s těma je těžké pořízení. Vyžádejte si od ní pytlíkod těch semínek. Ale je to zbytečné, řekne že už ho nemá, Ledaže byste k ní šla na tu zahradu a tam jí na místě dokázala, že se nejdná o kopr, protože rostliny kmínu, i když jako kopr vypadají, tak teda jako kopr vůbec nevoní. A to je jediný způsob, jak jí dokázat, že kopr je kopr a kmín je kmín. Ale já bych se na to vykašlala, tito lidé bývají svěřepí a to je pak fakt hódně těžké udržet emoce na uzdě. :-DTeda pro mne, možná, že Vy jste trpělivá. Já už se ve svém věku takovým lidem raději vyhnu. ;)

hodnocení

Tak teď budu čekat, až kamarádce kopr uzraje, nevěří mi,tvrdí, že mi to dokáže.Jinak samozřejmě s vámi souhlasím a děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]