Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brslen-škůdce nebo plíseň?

Od: martini* odpovědí: 4 změna:

Na listech brslenu se mi objevily bílé terče podobné bílé plísni, ale nějak se mi to nezdá, hlínu má spíše suchou, zalévala jsem v zimě max. 1x týdně, po rostlině jsou různé pavučinky a v tom tečky, které se ale nijak nehýbou. Nové lístky vyrážejí kropenaté. Fotka je z doby před mým zásahem, teď jsem nejvíce napadené větvičky ostříhala a celé postříkala agrionem. Máte někdo nějakou radu?

Brslen-škůdce nebo plíseň?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vypadá to na padlí... Odstranit a nejlépe spálit napadené části, ošetřit např. BIOBLATTem.

martini*
hodnocení

A ještě jedna fotka

Brslen-škůdce nebo plíseň? #2

martini*
hodnocení

A to druhé s těma pavučinkama, v kterých jsou nějaké tečky ( broučci?), to je něco jiného?

Bílé pavučinky obvykle signalizují přítomnost svilušek. Na ty platí BIOOL.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]