Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Presazeni citroniku a problem s blednutim listu

Od: kozelzahradnik odpovědí: 8 změna:

Dobry den

mam citronik zhruba od rijna minuleho roku a chtel jsem jej presadit az pristi rok ale kdyz jsem prohrabnul hlinu zjistil jsem ze koreny jsou uz dost natestnane u kraje kvetinace. Proto bych ho rad presadil ale docetl jsem se ze idealni cas je duben tak me zajima jestli kdyz ho presadim ted zacatkem cervna uz neni pozde a nenadelam vic paseky nez uzitku?

Dalsi problem mam z blednutim listu. Do zalivky pridavam hnojivo pro citrusy i presto ma podle me citronik malo zeleza a proto listy blednou. Koupil jsem hnojivo: harmonie zelezo (agro bio opava) ktere se aplikuje na listy. V navodu je ale ze aplikace by mela byzt az po kveteni a ja mam ted citronik plny kvetu tak prosim o radu co stim... mam dojem ze kvety budou pribivat stale casteji takze pockat az na odkveteni nebo i presto ze postrikovat?

predem diky za odpovedi pripojil jsem i foto aby bylo jasne jak na tom stromek je..

Presazeni citroniku a problem s blednutim listu
Presazeni citroniku a problem s blednutim listu #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

1x
Železa má dost, nejspíš ho tím ještě prřehnojujete. Ale sužovaný sviluškou jako hrom.
kozelzahradnik
hodnocení

Se sviluskami jsem mel v zime kdy jsem ho mel v nevytopene mistnosti doma ale byl tam moc suchy vzduch a to jsme tam mel tech pavucim hruzu.

Koupil jsem na to nejaky postrik a mam dojem ze se problem vymytil ted jako prevenci denne rosim vsechny listy a mam dojem ze jsem se jich zbavil.

liska5

Pro jistotu namáčejte /a lehce vyždímněte / tampony v jarové vodě a otřete mu listy jeden po druhém i stonek. A prohlídněte tu vatičku, zda se zase škůdci nepomnožili. Tamponů na to padne dost, ale stromku pomůžete a budete mít jasno... Když tam budou, tak zopakovat postřik.

liska5

Zkuste nejdřív babské rady, třeba silný heřmánkový čaj a rostlinu tím omýt. Někde doporučují odvar z cibule či kopřiv.

kozelzahradnik
hodnocení

Dal jsem na Vasi radu a vsechny listy opatrne vycistil a bohuzel je to tak na vate byla spousta cernych tecek a listy jsou hodne suche.. myslel jsem si ze kdyz jsem se zbavil tech viditelnych pavucinek je po problemu ale zespodu listu jich bylo plno pro jistotu jeste dnes udelam odvaz z cibule a budu pravidelne aplikovat a doufat ze listy opet naberou silu.

kozelzahradnik
hodnocení

Mam jeste dotaz ohledne roseni citroniku:

Nekde jsem cetl ze je dobre rosit casto ted kdyz je teplo tak denne k veceru coz delam... jinde zase bylo psano ze denni roseni ucpava pory listu a nedoporucuje se tak v tom mam zmatek a prosim o radu z praxe.

floro*
Ano, nemusí se rosit.
Svilusky napadají oslabené rostliny. Něco mu nevyhovuje a spíše strádá. Ale rosení podmínka není.
floro*
Ještě bych se zamyslela nad stanovištěm. Vyhřáté sálající místo na balkoně asi nebude to pravé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]