Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meloun opylování

Od: petrmrva1986® odpovědí: 5 změna:
zdravím Zkouším poprvé meloun.mam ho v bedně na terase zatím vypadá dobře ale mám pár otázek.mam nechat opylování na včelách nebo mám pomoct se štětečkem?nemám to nějak prostrihat ty listy aby květy byly lépe přístupné pro včely?je to žlutý cukrový meloun..snad z toho něco bude.i jeden by u mě byl úspěch
Meloun opylování
Meloun opylování #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

0x

Nám před několika lety náhodně vyrostla (z někým vyplivnuté pecky) rostlina vodního melounu v kačírkem zasypaném záhonu a dařilo se jí obdivuhodně dobře, aniž bychom o ní jakkoliv pečovali. Měla jeden plod (velký asi jako pomelo), který na ní bez problému dozrál...

hodnocení

Kdybych to měl na zahradě bylo by to v poho..ale já to mám na Terase v šesti metrech tak bych potrebo vyloženě nějak přitáhnout včely.kolem jiný květy nebudou takže nevím jesi si to najdou tak vysoko..jako o vosy nemám nouzy ale včelu sem tu zatím neviděl
jk2021

Těžko říci... Leda mě napadá umístit kolem bedny (pokud máte místo) ještě nějaké další kvetoucí rostliny.

hodnocení

Šli by i na umělý rostliny co maj květ?těch bych sehnal několik..jesi to berou podle barvy a leťej k tomu..nemám tušení

liska5
hodnocení

0x

To nemusí být jen včely, to dělá i jiný, třeba dosti drobný, hmyz. Tak to zkuste opatrně opylovat. Ze samčího do mohutnějšího samičíko květu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]