Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Švestce zaschly větve - proč?

Od: milans odpovědí: 7 změna:

Švestka krásně rašila a kvetla, ale teď jí najednou zaschly nějaké větve. Čím to může být? Škůdce nebo choroba? Může to mít spojitost s napadenou větví na podzim, kterou jsem ihned odstranil. Na listech měla světle zelené puchýřky. Nebo je to něco dalšího? Co mám nyní dělat s napadenou větví? Existuje přípravek, který mě toho zbaví? Děkuji

doplněno 02.06.22 12:18:

Nemohl by být původcem hálčivec nebo vlnovník?

Švestce zaschly větve - proč?
Švestce zaschly větve - proč? #2
Švestce zaschly větve - proč? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

1x

Vypadá to jako monilióza - do větví se dostává přes květy a v době kvetení se 1-2x stříká. Bývalo to jen na meruňkách, dnes stříkám i višně a třešně, tak možná, že jsou na řadě švestky.

milans
02.06.22 12:21
hodnocení

Švestce zaschly větve - proč? #4
Švestce zaschly větve - proč? #5

milans
hodnocení

Nemohl by být původcem hálčivec nebo vlnovník?

jabraka*
hodnocení

0x

Také to může působit šarka.

JB

milans
hodnocení

Z větví vytéká nějaká lepkavá tekutina, asi míza?
Švestce zaschly větve - proč? #6
Švestce zaschly větve - proč? #7
liska5

Tomu se říká klejotok. Doprovází choroby peckovin. Prý se často objeví, když byl stromek prořezáván v zimě. Proto se peckoviny řežou v teplejších měsících.

hodnocení

0x

Máme to samé na švestce a višni. Domnívám se, že to je moniliová spála. Napadené listy házím do popelnice, stříkal jsem, ale stejně se nedaří se toho zbavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]