Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Ve zkratce: V březnu jsem dostal borovici, pravděpodobně pinie. Cca 170 cm vysoká. Dostal jsem jí v květináči (kýblu). Ihned jsem ji zasadil do lehce písčité zeminy s dosypem totožné hlíny, kterou měla v květináči. Zasadil jsem s postupem podle návodů, co jsem si k této odrůdě našel. Začátkem května jsem si začal všímat lehce nažloutlého jehličí. Koupil jsem si na to postřik na jehličnany proti rzi (AgroBio Ortiva proti sypavkám a rzím 10 ml). Očividně to nezabralo. V posledním týdnu se rez rozšiřuje rychleji, především blíže ke kmeni. Po doteku napadené jehličí lehce opadá. Nějak nevím, co dělat. Rád bych borovici zachránil, ikdyž nejsem vůbec zahradník. Případně dodám konkrétnější info. Předem děkuji za rady
Jestli je to pinie dovezená ze Středomoří, tak té vadí mráz.a u nás nemusí přežít. Ta tam žije v teplém suchém prostředí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.