Zdravím odborníky, poradil by někdo čím to může být. Loni v létě nám založili trávník u novostavby, trávník vzrostl loni byl krásný. Letos na jaře se udělaly v trávníku fleky a stébla trávy jsou příliš hrubá a trávník je tvrdý. Snažil jsem se dosadit a vyčistit trávník, na jaře pohnojil. Ale výsledek se mi nelíbí a nevím si rady co je špatně. Dokázal by někdo poradit co s tím?
Fleky jsou od nerovnoměrného a nedostatečného hnojení. Musíte hnojit místo vedle místa a polovinou dávky jedním směrem a druhou polovinou dávky do kříže. Tvrdé stvoly jsou stvoly květní. Pozdě sečete (delší doba mezi jednotlivými sečeními) a travina vytváří květy. Stejně tak hnojení v dubnu odporuje kvetení.
svatik
No právě že se mi zdá že seču často, akorad to bylo asi dost vysoké přes zimu a tráva asi místy slehla a uhnila proto myslím ty fleky kde tráva teď neroste.od jara seču tak co 4 den ale jsou tam ty hrubé stébla a když poseču tak jsou žlute foto je hned po sečení.
floro*
Taky záleží jak píše Meta na půdě, zavlaze. Teď je ale rok, kdy jaro bylo extrémně suché a to prostě nedozalevate. Rostliny jsou do dormance atd. A velice záleží na travní směsi. Sice nejlevnější je směs s převahou jílku, ale taky nejblbější - rychle roste, za sucha a horka žloutne, řídne. Ale tvrdá stébla jsou prostě květní stvoly. To se dá eliminovat, když trávník posečete víc na krátko. Tím je odstraníte. A čím jste hnojili a kdy? A taky bych řekla, že máte tupý nůž
Ono už je potřeba začít od začatku, do čeho se vysévalo, jak kvalitní a vhodné osivo se použilo, zda je trávník zavlažováný, jak často a čím se hnojí a seče.. Teoreticky firma co vám trávník zakládala by měla nejlépe umět poradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.