Nejste přihlášen/a.
Ano, já mám brusku za 600.- z Lidlu (obdobná se dá sehnat i jinde), broušení trvá chvilku a nabroušeno je pro mě dostatečným způsobem. Brousím tím i ty omezovací zuby s čímž návod nepočítá, ale jde to.
Obsluha chce kšeft a vyúčtovat broušení ostrýho řetězu je nejlepší práce
Tupí se o šutry = dřevo od písku nebo hrábněš do hlíny = tupej okamžitě.
Jasně že na tom nic neni, stačí dodržet pár základních věcí, vygoogli si "jak a čim brousit řetěz"
Obě strany zub stejně dlouhý, pokukd to tak ze servisu nebylo tak tam brousit neumí = vyhozený prachy. Podobně ostří vyhřátý do modra - popustí = rychle se ztupí i o čistý dřevo. Na místě je náhrada škody za zničený řetěz resp. výrazné snížení jeho životnosti.
Co člověk, to názor.
Desítky let brousím pilníkem, na brusku jdu, jen když chytnu kámen, nebo říznu drn.
Pravda, chce to trochu cvik a jistou ruku, jinak jde řetěz do kopru.
Když jdu třeba na kafe, tak vezmu dva tahy každej zub. Během chvilky řetěz zase krásně ostrý. Nebrousím, až když je opravdu tupý. To pak dlouho trvá, než se nabrousí a blbě to řeže.
Tak si kup dva řetězy a jeden si nechávej nabrousit a druhý brus doma pilníkem pomocí vodítka.
Když ten ručně nabroušený vydrží výrazně déle řezat (být ostrý), pak je problém v servisu, který brousí řetěz "strojně".
Samože předpokládám, že tím řetězem neřežeš dřevo od hlíny nebo s pískem. Ve dřevě může být občas kamínek, který když trefíš, tak si řetěz ztupíš. Ale to není zas tak časté a už vůbec ne po 5minutách.
Pokud s pilou přeřezáváš kořeny u pařezů v hlíně, tak ztupíš jakýkoliv řetěz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.