Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnož myrobalán může se probrat?

Od: motyl* odpovědí: 8 změna:

Mam objednaný ještě nějaký ovo stromky, ač jsem hledala i stromek keř myrobalán, prostě asi špendlíky se tomu taky říká, nikde nic. Napadlo mě, obětovat jeden z objednaných ovo stromků, který má podnož myrobalán, a tuto podnož oživit, Jak?. Povede se? bude to myrobalán co plodí ovoce? Kde se bere taková podnož? děkuju předem za reakce *srdce*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ve křoví podle silnic to je snad všude. Jen koukat. Kdybych teď vzal rýč a vyrazil tak ti jich za 10 minut přinesu pět. Akorát že teď nepoznáš který je žlutý a který fialový.
motyl*
hodnocení

tak jo *tanec*

Já vím, a věřím že taky tak udělám, pokud bude letos ůroda, vloni nikde nic ,snad pomrzlo a jsem ted v prostředí kde je to jenom samej akát, dřín, trnky, a na špendlíky jsem zatím nenarazila, je to snad nej ovoce (a ptáci to nesežerou protože to nenarvou do zobanů) a pár keříků by se mi vešlo.

Být doma, tak vám ten "keřík" před barákem vyfotím. Loni jsem z jednoho stromu naklepal 150 litrů špendlíků do sudu. Myslím že bych měl problém kmen obejmout a že mám dlouhé ruce :) Takže doporučuju opatrnost až se budete rozhodovat kolik a kam s ním.
motyl*
hodnocení

jú vy se máte !, je to ovoce který uzaje všude, protože neni velkej plod, je to odolný, a jde si udělat i kvašenej nápoj živej, jako z bezinkovejch květů. Je to dobrý rychlojídlo.

Zeť se pohybuje na trase HK-Plzeň.Jestli jste někde poblíž dálnice tak můžu něco vykopat a předáte si to někde u benzínky. Teď ale i když je to plevel, bude malá šance že přesazení přežije. Chtělo to o měsíc dřív.

hodnocení

0x
Mně by bylo líto zničit naroubovaný strom, pokud by rostlina nešla najít v okolí, spojila bych se se zahrádkáři nebo se školkou, snad by věděli i barvu plodů své podnože a koupit podnož přímo. Zahynula nám mladinká meruňka. Podnož má červené plody, zatímco podnož staré švestky měla špendlíky kuličky modré úplně jako barva švestky s lahodnou švestkovou chutí, i uvnitř jako švestka, žlutá. Nám ale tyto plody vzorně ptáci sklidí. Žlutoplodou jsem po zasazení do naší zahrady vždy viděla jen s červenými plody a to jsem si na louce, kde byly jen žlutoplodé, vyryla mladou, která už měla plod, našla jsem ji. Kvůli ptákům jsem sháněla vyšlechtěnou podnož s většími plody, má název Dezertnaja, sehnala jsem ji v zahradnictví Žižka asi před 3 lety.

jabraka*
hodnocení

0x

Měl jsem na zahradě divoce rostoucí strom,plodící plody,podobné blumě.Kulaté fialově zbarvené,dozrávající výborné nakyslé chuti.Jen velmi často zahnívající na stromě.Narouboval jsem mu do koruny čtyři rouby slivoně.Rouby bujně rostly,protože podnož byla velice bujná.Přišel silný vichr a už velké větve roubů vylomil.zůstala jedna.okolo velice rychle vyrašily původní letorosty původního stromu,a potlačovyli nový roub.Za dva roky se koruna nepředstavitelně rozrostla.Kromě toho se okolo rozrůstaly odnože z kořenů,takže bych mohl rozdávat spousty podnoží.Ale tady je nevýhoda takové podnože,vyroste strom,který je strašně přerostlý,všechny výhony za rok vyrostou až do 2 m.Nakonec jsem ho porazil.Ještě dva roky v trávníku vyrustaly podnože z kořenů..Znám místo ,za malou vesnicí,kam jezdím k dceři a na houby,ve škarpě tam rostou švestky(české) a okolo je spousta odrostků z kořenů,daly by se vytěžit.Také z pecek se lehce vypěstují podnože.Zkrátka,vhodnou podnož pro peckovinu lze získat kdekoliv,jen se dívat.

JABRAKA

Já na ty žluté roubuju meruňky. Loni se chytla předloni taky ale letos jsem asi špatně uložil rouby a nejde mi nic. Ani blumy ani meruňky, o třešních ani nemluvím.
Na kopci za vedlejší vesnicí jich roste snad 20 ale jeden má plody velké, druhý malé třetí i když je hned vedle, dozrává o 14 dní později než ostatní. Je to zkrátka loterie co člověk vykope a přesadí blíž k baráku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]