Dobrý den, mám rok na stanovišti thuje smaragd a na jedné straně pozemku jsou při výšce cca 140 cm silně obsypané šištičkami zatím zelenými. Přitom o 30 m na druhé straně pozemku téměř vůbec. Rostou jak z vody,velmi se o ně starám,hnojivo forestina na thuje,zamulcovane, pravidelné zálivky...i v minulém roce,kdy se sázeli ( byly kontejnerovane) měly přírůstek roční okolo 40 cm. Jsou krásně zelené, silné, bujně rostoucí a husté,ale proč jedna strana pozemku je silně obsypaná šištičkama? V blizkosti ani jedněch thuji nic neroste, péče identická, celá várka byla od jednoho pěstitele thuje jedna jako druhá. Mám je rok, zatím jsem je nezastrihnul,a nechal je v klidu kořenit. Na netu jsem o tom žádné info nenašel. Silně osiskovane thuje smaragd nejsou vizuálně moc hezké..co s tim? Jaká je příčina?
Stejně jako u listnáčů - šišky jsou květy, silně kvetoucí mladý stromek je tzv. Zababčený. Za to může stres - stres před sázením, špatné stanoviště, horší půda pokud je to navážka při větších terénních úpravách, ztužená třeba pojezdy techniky při stavbě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.