Dobry vecer.Mam nasadene tiez tuje a to uz par roku.Jeden od nas velky odbornik nie len na okrasne ale aj ovocne stromi mi poradil aby som ich polieval len raz za tyzden a dal ku kazdej tuji alebo stromku 10 litrou vodi.Robim to tak uz roki a tuje a aj stromki mam krasne.
Podle počasí, půdy a terénu, kde jsou zasazeny. Nejlíp je do půdy hrábnout, rýpnout. Když je sucho a půda propustná, tak zpočátku i několikrát týdně. Znám ale zahrady, kde je půda solidní, i vodu dostávaly a přesto jich pár uschlo. Možná už ta sazenice nebyla dobrá ještě před zasazením, nebo je v té řadě v určitém místě nějaká zóna. Zažila jsem tohle u habrů. Pak se zjistilo, že na místo, kde hynuly, byla dříve vyvážena struska a v půdě bylo asi moc síry..
Na zahrádkářské kolonii má mnoho lidí celé ploty z thují.Neznám nikoho,kdo by je zaléval.Jí mám thuji jen jednu u chatky,je to místo vcelku suchá,borovice -kleč.mi tu uschla,ale thuji se daří nad všechny pochybnostii-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.