Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Díry v listech Geranium rozanne

Od: evabohmova odpovědí: 3 změna:
Prosím o radu, listy všech rostlin vykousané. Žádné housenky nevidím. Děkuji
Díry v listech Geranium rozanne

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Zdá se, že vám větší množství nějakého škůdce ožralo váš kakost. Cca 3cm vlevo od středu vidím stočenou zelenou housenku. Asi jich tam bude víc. "Něco " na listy nakladlo vajíčka, ta se vylíhla a housenky vyžraly tyto dírky. Ida

hodnocení

0x
Pachatelem jsou opravdu housenky různých motýlů, jejich zbarvení bývá často podobné barvě hostitelské rostliny, takže jsou snadno přehlédnutelné. Nejčastěji to jsou housenky druhu kovolesklec gama a můry zelné. A já zrovna na fotu jednu housenku na předním listě vlevo vidím*hledam*

kr
hodnocení

0x

Objevilo se u nás to samé, i stejné housenky (Plzeň), po delším hledání to odhaduji na pilatku habrovou, o které v češtině prakticky neexistuje zmínka (angl. geranium sawfly), dočetla jsem se, že pokud je to možné, mají se nechat žít. Já jí mám na kakostu, co roste všude okolo jako plevel, tak by asi nebyl problém ji přenést na nějaký luční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]