Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzáblé afrikány

Od: magdon® odpovědí: 8 změna:

Někdy v polovině dubna jsem vysel pár semínek afrikánů. Celkem rychle vyklíčily a zdálo se, že budou v pořádku. Světla měly dostatek, tepla a vody také. Přesto z nich vyrostlo tohle. V čem je problém? *zmateny*

Vyzáblé afrikány

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nejsou zase tak špatné. Jestli byly sazeničky doma v teple, tak trochu vyčouhly. Všechny sazeničky mám brzo zjara na okně v místnosti, kde vůbec netopíme. Tyhle se vám srovnají, až se ještě trochu rozkošatí.

hodnocení

1x

Jestli dobře počítám, tak máte v květináčku sedm rostlin, které si navzájem konkurují a tím se vytahují nahoru. Jedna rostlina v květníku by vypadala jinak.Výsevem vlastních semen nezajistíte shodnou podobnost letošních rostlin s loňskými. Genetika je věda.

hodnocení

Jo, to bych pochopil. Jenže tak vypadají i ty, které vyklíčily v květináčku samostatně. Mám jich celkem cca 20 a všechny jsou na tom stejně (některé ještě hůř).

liska5

Sice jste je sebral na nízkém afrikánu, ale asi měla semínka vysokého otce /opylovače/. Nebo se projevil vliv předchozích generací.

hodnocení

0x

Ono je těch afrikánů spousta druhů, dorůstají do výšky 25, ale také až 75 centimetrů. :)

hodnocení

No jo, jenže semínka jsou z těch, co vloni vypadaly takhle.:(

Vyzáblé afrikány #2

hodnocení

0x

Rozsadit a zkrátit. Sice se zpomalí kvetení, ale každý zvlášť rozkošatí. ;)

liska5

Nebo ten shluk zasadit jako dominantu v sesazované misce či záhonku, a kolem jiné, nižší letničky. Prostě použít v kompozici. kde se stonky zakryjou něčím jiným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]