Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O co jde? 4 druhy

Od: kvetak odpovědí: 5 změna:
Dobrý den , mám dvacet metrů od domu společný velký kompost pro celou ulic a vždy , když tam jdu , tak tam najdu něco krásného . Celou zahradu mám prakticky vybavenou díky kompostu . Je mi líto , vyhazovat rostliny , které ještě můžou dělat radost . Nevíte , o co jde? Děkuji
O co jde? 4 druhy
O co jde? 4 druhy #2
O co jde? 4 druhy #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

foto 2 - kosmatec

3 - okrasná tráva, pravděpodobně panašovaná chrastice

4 - vypadá to na pahlízky nějaké orchideje. Prohlédněte si druhou fotku zde.

motyl*
hodnocení

3x

první fotka jsou určitě netřesky, trvalka nezmrzne, stačí jí minimum péče, jen zasadíte do propustný kamenitý zeminy i nádoby a necháte na to pršet, a svítit slunce. Jen ji posadíte na zeminu a zastrčíte kořínky do země, ted bych zalila po zasazení ,je to vysušený.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Doplním ke 3 určeným rostlinám od @bimbam => to se žlutým kvítkem je Delosperma = Kosmatec. Je to venkovní sukulent do skalky, pozor - v zimě nesnese být ve vlhku, je vhodné ned seskupení rostlinek dát před zimou tabulku skla => propouští světlo, uchrání před deštěm a sněhem. Potřebuje neutrální až mírně kyselé pH půdy (+ trochu rašeliny) bez Ca. Ida

doplněno 25.05.22 12:22:

Jé, tak jsem přehlídla, že @bimbam určila i ten sukulent, tak alespoň máte potvrzeno, že je určení správně = Delosperma = kosmatec. Ida

A hlavně kosmatec velice milují slimáci, zbaští ji okamžitě.

kvetak
25.05.22 08:30
hodnocení

O co jde? 4 druhy #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]