Mám podél schodiště vysazenou vistárii a pnoucí růži. Vzdálenost mezi nimi je asi 2m, oboje je na stejné straně od schodů. Chtěl bych vyrobit nějakou konstrukci jako opěru. Moje představa je nějaká kovova ca. 2 až 2,5 vysoká svislá konstrukce, která bude vertikálně propojena a rostliny polezou proti sobě. Rád bych, aby to s ohledem na životnost bylo kovové. Z čeho by šlo něco vyrobit (nemám svářečku)? Nerez skládačky jsou jednoduché, ale drahé. Napadlo mě třeba dát do země 3 nějaké trubky (např.plotove sloupky), ale čím to vertikálně propojit... takové ty kovové konstrukce na růže by byly fajn, ale asi moc neunesou - hlavně tu vistarii. Děkuji
Dobrý den, snad na tu konstrukci sehnat staré vyřazené lesenarske trubky + spojky (jinak použitelné lešení je chráněno zákonem). Zdravím!
tm
Mel jsem na mysli ideálně nějakou stavebnici jako jsou například nerezova zabradli. Kdyby to byl třeba hliník, pozink... nevím, co je levnější, ale zreznout by to hned nemuselo..
I to se stává, že do obchodu vejdou různí a tam se vyptávají jak to udělat. Jako kdyby všichni okolo byli jejich projektanti a výpočtáři a na minutu dali cenu a materiál. Bohužel. Bez rozpočtu nelze radit. Protože pak řekne že někde slyšel že to jde jinak a že to bylo zbytečně drahé. Mnoho video návodů bývá na YouTube.
Našel jsem zahradni poplastovane tyče, ty nestojí moc. Ale průměr jsem nasel max 20 mm, což nevím, jestli by třeba popinavou růži udrželo, kdybych zabetonoval třeba 3 do trojúhelníku a třeba je ještě propojil. Nemáte někdo s těmito tyčemi zkušenosti? To je poplastovany roxor? Asi nejsou o průměru víc než 20 mm?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.