Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na majoránku?

Od: rybicka® odpovědí: 5 změna:

Snažím se vypěstovat majoránku a vždycky je výsledek bída.Naseju po špetičkách do sadbovače s malými otvory, když to trošku povyroste tak se je snažím přepikýrovat po několika rostlinkách do malých květináčků a hodně jich to nepřežije. Dávám tu zeminu pro sadbu, příp. trochu smíchanou se substrátem. Zalévám přiměřeně, moc mokro asi ráda nemá. Zas nějaký uhynou...Tak nevím, je na to nějaká finta? Jsou zkraje takový droboučký, tenoučký,špatně se s nima manipujuje. Pěstujete někdo majoránku a vede se vám to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Letos jsem vyzkoušela poprvé a mám z rostlinek zatím jen radost. Vždycky jsem kupovala už sazeničky, jenže z 5, 8, 12 korun za jednu tu kostičku chtějí letos už 17 Kč. A to nejsem blázen. Balíček semínek mě stál 13 korun, vysela jsem stěží polovinu, zbyde mi ještě na příští rok. Zalévám opatrně, dešťovou vodou ze sudu.

Nechám je ještě povyrůst, do květináčků nepřesazuju. Když zesílí, ty kostičky zasadím do země. Pokud by to bylo hodně husté, nechá se to rozdělit na 2 poloviny a pak zasadit. Domácí majoránka je voňavější a lepší, než to seno ze sáčků. Jaga.

Jak na majoránku?
hodnocení

Ty vypadají hezky, já měla sadbovač s malými ďolíky, dali mi to v zahradnictví , tyhle větší mám taky, asi by to bylo lepší je tam nechat vyrůst aby byly větši a dát tam víc semínek... Díky, taky zkusím i takhle.

mate59
hodnocení

2x

Kdysi jsem vysél do řádku přímo na záhon bez zahrabávání,zalil,zakryl igelitem,až vzešla odekryl.Polévat ne na list,střihal jsem 3x voněla krásně,nepřišlo mi nějak náročné pěstování.Už nepěstuji,používám pamajorán.

hodnocení

Díky za odezvu, na záhoně vhodné místo nemám ale zkusila bych rovnou do velkého truhlíku a uvidím, jestli se zadaří :)

jaros70*
hodnocení

0x
Sadbovače jsou zdarma v marketech se zahradou. Ve sadbovači nevyrostlo nic. Jen tma tak jsem to vyhodil. Různě jsem rozesel bylinky do květináčů, ale až další rok to roste jak divé. Tymián, o kterém jsem pochyboval, roste až letos. Máta také tak. Vysévejte přímo jak já a ne do hloubky víc než 3 x průměru semínka. Ono to vyroste. Z 25 % životaschopnosti semen lze předpokládat skutečný výsev s náklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]