Nejste přihlášen/a.
Snažím se vypěstovat majoránku a vždycky je výsledek bída.Naseju po špetičkách do sadbovače s malými otvory, když to trošku povyroste tak se je snažím přepikýrovat po několika rostlinkách do malých květináčků a hodně jich to nepřežije. Dávám tu zeminu pro sadbu, příp. trochu smíchanou se substrátem. Zalévám přiměřeně, moc mokro asi ráda nemá. Zas nějaký uhynou...Tak nevím, je na to nějaká finta? Jsou zkraje takový droboučký, tenoučký,špatně se s nima manipujuje. Pěstujete někdo majoránku a vede se vám to?
Letos jsem vyzkoušela poprvé a mám z rostlinek zatím jen radost. Vždycky jsem kupovala už sazeničky, jenže z 5, 8, 12 korun za jednu tu kostičku chtějí letos už 17 Kč. A to nejsem blázen. Balíček semínek mě stál 13 korun, vysela jsem stěží polovinu, zbyde mi ještě na příští rok. Zalévám opatrně, dešťovou vodou ze sudu.
Nechám je ještě povyrůst, do květináčků nepřesazuju. Když zesílí, ty kostičky zasadím do země. Pokud by to bylo hodně husté, nechá se to rozdělit na 2 poloviny a pak zasadit. Domácí majoránka je voňavější a lepší, než to seno ze sáčků. Jaga.
Kdysi jsem vysél do řádku přímo na záhon bez zahrabávání,zalil,zakryl igelitem,až vzešla odekryl.Polévat ne na list,střihal jsem 3x voněla krásně,nepřišlo mi nějak náročné pěstování.Už nepěstuji,používám pamajorán.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.