Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupená vinná réva

Od: motyl* odpovědí: 5 změna:

Takle vypadají koupené dvě sazenice vinné révy Zilga , už jsem je přesadila, jsou už zase víc poporostlé, myslíte, že je mám ...zastřihnout? nebo kdy a jak? poradíte prosím? ač už jsem našla nějaké návody, knihy, videa, zdá se mi vše složitější než před studiem řezu :), jsou to dvě sazenice stejné odrůdy..

Koupená vinná réva
Koupená vinná réva #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

Na prvním obrázku na levém tažni odstraňte výhon ,co roste vlevo co nejníž,ty dva,v tvaru V ponechte jak jsou.Druhou sazenici ponechte jak je,jestli je suché to, co roste vpravo,odstraňte.Je v horší kondici,ale tato odrůda roste hodně bujně,tak to snad zdožene.Hodně zalévejte.I kdyby krpačila,tak vám stačí jen jedna réva,nebo je samosprašná,má sldké hrozny.Nevím, na co nebo jak to budete vyvazovat,ale přírůst je i 5 metrů za rok,dejte na slunnou stranu.

hodnocení

1x
Jsou to takoví neduživí chudáčci. Ty květináče jim nedělají dobře. Potřebují
do hlíny a přihnojit jinak z nich nic nebude. Teprve pak bych řešil co dál.

jiofa
hodnocení

1x

Nyní tam již nic neřežte. Hlavně přesadit na stanoviště do dobré zeminy. Nechte růst pouze nejsilnější letošní výhony a ostatní všude vylamujte. Na první fotce to jsou zřejmé tři a na spodní jasné dva. Tam kde očka nevyrazila odstraníte dřevo až příští rok na jaře spolu s řezem, zkrácením letošních ponechaných výhonů na tzv. tažně. U těch nových letorostů vylamujte fazochy za každým listem a to do 6-8 listu, ostatní fazochy ponechte. V létě, pokud budou ponechené letorosty příliš dlouhé konce osečkujte ( zalomit). Za tím šestým očkem bude příští jarní řez u nejsilnějšího výhonu, slabý se zkrátí na dvě očka, nebo dle potřeby. Udělejte si vedení kam vyvážete letošní letorosty. Na jaře dejte foto a ukaži vám kde provedete řez. Zdá se to složité ale nic na tom není. Réva musí mít pravidelný řez a v době vegetace práce, které jsem popsal. Preventivně postřik na padlí.

motyl*
hodnocení

děkuju , ona je dost blbá fotka , a ono je tam tech slahounů víc, a tak nevím kterej vlastně je nejspodnější, já je označila barevně ted na fotce, snad se to ukáže. Mohl by jste prosím ještě mi přesně říct kterej mam fiknout

Koupená vinná réva #3
mate59

Dejte hned pryč modrou a pak podle síly růstu po cca 3 týdnech tu,která bude slabší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]