Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozrazil? Nebo je to jedovaté?

Od: petunie* odpovědí: 2 změna:
Zdravíčko . Chtěla jsem si v lékárně koupit sušený rozrazil lékařský, ale dozvěděla jsem se , že je lepší čerstvý . U nás v okolí prý roste Rezekvítek a tak jsem si trochu natrhala . Je to on? Prej má stejné účinky . Díky
Rozrazil? Nebo je to jedovaté?
Rozrazil? Nebo je to jedovaté? #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozrazilů je více druhů. Tohle je skutečně rezekvítek. Já sbírám sice ten lékařský, ale i rezekvítek má podobné účinky a je vhodný do čajových směsí.

Já se léta trápím na zahrádce s jejich bratrem rozrazilem rolním, je to protivný plevel. Ale i ten má léčivé účinky a lze použít do čajových směsí. Jaga.

Ten ubrus mě zmátl - povídám si: co je to za velkokvětý rozrazil? Ten neznám. Příště je lépe fotit na něčem jednobarevném, třeba na bílém prostěradle.

petunie*
hodnocení

Promiňte , fotila jsem to ve spěchu . Ubrus je ještě po babičce . Měla ráda květinové vzory a přiznám se , že já taky . Děkuji mnohokrát za odpověď , málo kdo odpoví tak příjemně. Přeji krásný den a mnoho zdraví
Petunie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]