Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se sekačkou

Od: liptom odpovědí: 8 změna:
Ahoj, máme dva měsíce novou sekačku GERMAN 6HP 8v1 51cm a dnes nastal problém. Samozřejmě budeme reklamovat, ale bohužel, jedná se o e-shop, který je daleko, vše budeme řešit přes dopravce...
Dneska při vytahování sekačky jsem si nevšimla, že páčka od pojezdu je vypadla z jedné strany g konstrukcí a jak jsem chtěla nastartovat, držela jsem ji tam. Všimla jsem si až později ...
Od té doby nejde sekat, když je poloha boční páky na pojezd na , run ,. Za chvíli sekačka zdechne. Když sekám celou zahradu na polohu páky , start , tak to jde, ač teda mi přijde, že se sekačka trápí.
Svíčka je měněna, ta původní byla docela černá, filtr je v poradnu. Nic z toho nepomohlo, problém stále stejný ... Jakmile dám páku na ,run , tím pádem chci jet jakoby rychleji, tak motor za chvilku začne dusit a zhasne

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Černá svíčka svědčí o příliš bohaté směsi, případně o pronikání oleje do válce. Bohatá směs může být způsobena málo průchodnou filtrační vložkou, případně seřízením a nastavením bohatosti směsi. Olej se může dostat do válce případně i nakloněním sekačky extrémně dopředu, na přední stranu, třeba při čistění nožů ze spodu. Na což výrobci upozorňují a nemá se to provádět. Vždy pouze mírný záklon do zadu. Rychlejší pojezd je regulován otáčkami motoru a tedy vlastně přidáváním směsi. Proto při nastavení na start jede, ale při přidání na run se začne dusit.

liptom
hodnocení

Děkuji. A co s tím prosím? Protože teď se dívám na recenze eshopu a vypadá to, že posílat na reklamaci asi nebudu.
Sekačka prakticky stojí na rovině, když potřebuji vyjet že zahradního domku, trochu ji musím naklonit k sobě, při najíždění zpět to samé.
Benzín tam zůstal z minulého sekání, tj týden. Olej to samé.
Sama si s tím zřejmě těžko poradíte. Pokud nemáte nějakého známého, který se vyzná v motorech a třeba i přímo v sedačkách, tak zkuste ve svém okolí pohledal nějaký servis. Konkrétně servis na tato zařízení má třeba Mountfield a možná by Vám pomohli. Případně se domluvit s některým z jejich techniků, vzhledem k tomu, že se nejedná o jejich výrobek. Nebo existují i jiní dodavatelé kteří mají i servis. U nás třeba firma Nazet.
liptom
hodnocení

Děkuji. Jen pro zajímavost z obchodu odkud sekačku mám, mi odepsali toto:
Dobry den, prosim vyregulovat-nastavit lanko pojezdu (sroub).
Zkusit můžete, ovšem zda to problém vyřeší to je těžké říct. Takhle je těžké víc pomoci, chce to shlédnout někým, kdo tomu víc rozumí.

vernon
hodnocení

0x
Už pěkných pár let se u těchto strojů napříč výrobci nepoužívá karburátor, který by se dal seřídit. Často se nedají ani vyndat trysky.
Pokud není ucpaný vzduchový filtr, může být něco ucpané v karburátoru. Nebo je použita nevhodná, studená svíčka.

pepa224
hodnocení

0x

Odkud jste? Zlínský kraj?

liptom
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]