Ahoj, máme dva měsíce novou sekačku GERMAN 6HP 8v1 51cm a dnes nastal problém. Samozřejmě budeme reklamovat, ale bohužel, jedná se o e-shop, který je daleko, vše budeme řešit přes dopravce... Dneska při vytahování sekačky jsem si nevšimla, že páčka od pojezdu je vypadla z jedné strany g konstrukcí a jak jsem chtěla nastartovat, držela jsem ji tam. Všimla jsem si až později ... Od té doby nejde sekat, když je poloha boční páky na pojezd na , run ,. Za chvíli sekačka zdechne. Když sekám celou zahradu na polohu páky , start , tak to jde, ač teda mi přijde, že se sekačka trápí. Svíčka je měněna, ta původní byla docela černá, filtr je v poradnu. Nic z toho nepomohlo, problém stále stejný ... Jakmile dám páku na ,run , tím pádem chci jet jakoby rychleji, tak motor za chvilku začne dusit a zhasne
Černá svíčka svědčí o příliš bohaté směsi, případně o pronikání oleje do válce. Bohatá směs může být způsobena málo průchodnou filtrační vložkou, případně seřízením a nastavením bohatosti směsi. Olej se může dostat do válce případně i nakloněním sekačky extrémně dopředu, na přední stranu, třeba při čistění nožů ze spodu. Na což výrobci upozorňují a nemá se to provádět. Vždy pouze mírný záklon do zadu. Rychlejší pojezd je regulován otáčkami motoru a tedy vlastně přidáváním směsi. Proto při nastavení na start jede, ale při přidání na run se začne dusit.
Děkuji. A co s tím prosím? Protože teď se dívám na recenze eshopu a vypadá to, že posílat na reklamaci asi nebudu. Sekačka prakticky stojí na rovině, když potřebuji vyjet že zahradního domku, trochu ji musím naklonit k sobě, při najíždění zpět to samé. Benzín tam zůstal z minulého sekání, tj týden. Olej to samé.
Sama si s tím zřejmě těžko poradíte. Pokud nemáte nějakého známého, který se vyzná v motorech a třeba i přímo v sedačkách, tak zkuste ve svém okolí pohledal nějaký servis. Konkrétně servis na tato zařízení má třeba Mountfield a možná by Vám pomohli. Případně se domluvit s některým z jejich techniků, vzhledem k tomu, že se nejedná o jejich výrobek. Nebo existují i jiní dodavatelé kteří mají i servis. U nás třeba firma Nazet.
liptom
Děkuji. Jen pro zajímavost z obchodu odkud sekačku mám, mi odepsali toto: Dobry den, prosim vyregulovat-nastavit lanko pojezdu (sroub).
Už pěkných pár let se u těchto strojů napříč výrobci nepoužívá karburátor, který by se dal seřídit. Často se nedají ani vyndat trysky. Pokud není ucpaný vzduchový filtr, může být něco ucpané v karburátoru. Nebo je použita nevhodná, studená svíčka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.