Nejste přihlášen/a.
zdravím mám problém s domací vodárnou když chci z ni dostat plný průtok tak neudrží tlak a spadne ze čtyř rovnou skoro k nule zkoušel jsem dofouknout tlak jelikoš z 1.5 baru tak bylo jen0.50 sice se to zlepšilo ale jakmile sundam nástavce a zustane mi tam jen 3/4 hadice tak čerpadlo to neutahne a za chvili nic moc průtok a minulou zimu jsem neměl s ní problém dopuštět a ještě jsem zjistil ze kdý ho vypnu tak jako by si ufouklo děla mi to těd do jsem ho dofoukknul díky za rady
METABO HWWI 3500/25
Asi by to chtělo nějakou údržbu. Tedy podívat se do návodu - jsou tam filtry? Jsou zkontrolovány? Je sací část těsná? Je při vypuštěné vodárně vak natlakován na 1.6 baru?
zdravím,
váš dotaz mi není úplně jasný, neboli asi špatně popsaný.
Především, žádný vak se netlakuje vzduchem! Tlakuje se jen vzduchová mezera (vzduchový polštář) mezi vakem a nádobou. Je k tomu určený tlakovací ventilek.
Tento tlak by měl být o cca 0,2 bar nižší nežli je spínací tlak vodárny (čerpadla)
Takže pokud vaše vodárna spíná při 1,6bar, natlakujte prostor mezi vakem a obalem nádoby na cca 1,4bar.
Pozor, při tomto tlakování dbejte na manometr pumpičky nebo kompresorové pistole, nikoliv na manometr u vodárny!
(už jsem se v praxi setkal s tím, že obsluha foukala vzduch přes ventilek a sledovala manometr na vodárně, který zobrazuje tlak vody, nikoliv tlak vzduchového polštáře...!)
Dejte vědět.
jj jsem se nepřesně vyjadřil natlakoval jsem to na předepsanou hodnotu a můj problém je ten ze když sundam zahradní pistolí a je maximalní průtok vody tak se prostě čerpadlo vyprazdní a nestíha nasávat vodu a to mám saci hadici 1 a hadici na výtok 3/4 když mám namontovanou hubici tak není problém
tak vš jsem přetěsnil nic nekape ale problém zůstavá jak mile otevřu kohout naplno chvíli drží tlak kolem 1.6-2.0 a pak to zničehonic spadne až k nule a je po srandě
saci koš jsem překontorloval a je pravě poměrně novej a vypadá že drží a dělá mi to i na druhé hadici není možný že by mohlo být něco s čerpadlem že nezvládne plnéj prutok
když čerpadlo dáva malo vody beží ale rozblika se na něm cervena kontrolka a ano sací hadice je plná vody když zavřu kohout od vypouštení tak se okamžitě natlakuje
tak dneska jsem to zkoušel vyměnily jsem koncovky i dal novou zpětnou klapku se sacim košem pak jsem nalil do hadice vodu ažpovrch a sledoval všechno těsní nikde nic neutiká ale jakmile všechno zapojím tak při max průtoku to dělá ten samý jev
vypadáto že to funí přes filtr kdyz je natlakový tak je plny tak do pulky a kdyz to vypne tak si to odfoukne a naraz je plny vody asi to bude chit vymenit
filtr ani tak spatny ne jako ta tesnici guma na te prirube pres tu to fouka spis tu gumu vymenit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.