Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písčitá půda, co zasadit podél plotu?

Od: lenka* odpovědí: 5 změna:

Prosím poradí mi někdo co osázet podél plotu a na část pozemku, kde je podloží písek?Opravdu jsem zkusila skoro vše a vždy mi to uschlo . Bohužel je to trošku ve svahu a voda zde stéká a na písku se nestihne moc vsáknout. Žijou pouze dvě thůje a pár skalniček, ale já jsem chtěla něco kvetoucího..v létě zde svítí celý den slunce. Na jaře vylezou tulipánky atd..ale nic dalšího...chtěla bych barevné keře...kvetoucí atd..ale co snese ten písek a ještě k tomu s minimem vody?Moc děkuji za rady...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

turkestansky brest, roste vsude, ma rad vodu, nicmene bez vody roste jen pomaleji

hodnocení

0x
Na aukro se dají sehnat mrazuvzdorné palmy pro které je písek a sucho ideální. Teď jen jestli tam máte plot aby vám to někdo neznárodnil,

hahanaj*
hodnocení

0x

zasadila bych kosatce je jejich hodně druhů a barev nejsou náročné

zde se dá dočíst ,co by bylo vhodné

dumabyt.cz/...

floro*
hodnocení

0x

Kdo si zasadí břest, je podle mě buď blázen nebo se hodně často nudí :))

Do písčité půdy se hodí Iris, Coreopsis, Echinops, Echinacea, různokvěté odrůdy šalvěje, Sedum, z keřů tamaryšek, Caryopteris, mochna, některé druhy Berberis, Perovskia.

Z trav je to Cortaderia nebo Festuca.

joudic*

a proc, mate ruce doleva? ;) kazdy je jiny, me bavi se o zahradu starat, naopak by me nebavilo neco zasadit, a pak uz o tom nevedet, strihani plotu je zabavnejsi nez sekani zahrady, 3 Plzne, slunicko a hotovo :) Brest roste jak dabel, a holt se musi semtam trochu radikalneji pristrihnout...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]