Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má někdo zkušenosti s pěstováním hlívy ústřičné na bukové štěpce?

Od: paul1® odpovědí: 2 změna:

Nedávno jsem dal dotaz na informace o pěstování hlívy ústičné na seně (máme málo slámy). Dozvěděl jsem se, že seno není vhodné, je měkké a brzy shnije. Mezitím jsem sehlal čerstvou štěpku z bukového dřeva. Je ale dosti hrubá. Chceme zkusit namíchat tu štěpku a slámu v poměru cca 1:1. Poradí někdo, či by to mohlo být vhodné?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Důležité je obojí pořádně zpařit. I dřevo už může obsahovat spóry jiných hub které se do dřeva dostaly před zpracováním a ty budou mít bez zpaření před vaší sadbou náskok. Jinak obecně trvá prorůstání do dřeva pomaleji než do slámy takže se úroda objeví později takže ten mix dřeva se slámou by mohl penetraci urychlit ale zase se rychleji vyčerpá než kdyby šlo o samotnou štěpku.

jabraka*
hodnocení

0x

Je to dřevokazná houba,využívá spíše dřevo mrtvé,už částečně rozložené.Na štěpce by se mohla uchytit,ale musela by se nechat nějakou dobu venku na dešti a větru,.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]