Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazen - Savo a Tablety?

Od: tomhanak odpovědí: 5 změna:
Ahoj, budu napoustet poprve bazen (4500litru vody)
Cetl jsem skvele recenze na savo original.Pokud jsem to dobre pochopil.Poprve dat 160-200ml ( 4-5 vicka do bazenu pri spustene filtraci ) a pockat 30m ...potom nejlepe kazde 2-3 dny (2 vicka 80ml prilivat)
Jake s tim mate zkusenosti?Staci to delat jen takto a k tomu piskova filtrace a nebo je lepsi si koupit jeste plovouci davkovac s tabletama/chlorem?
Diky moc za rady !

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Po sto-první odpovídám ta podobné dotazy to samé - bez měření Ph je chlorování v bazénu nekonečný boj. Chlor funguje jen v úzkém rozmezí Ph takže nejdůležitější co koupit je test na Ph. Úplně fuk jestli elektronický, kapkový nebo obyčejné lakmusové papírky. Pokud neupravíte kyselost vody, chloru může být ve vodě tři řitě ale bude vázaný takže vůbec nemusí fungovat.

tomhanak
16.05.22 10:28
hodnocení

Nikdo? :(

hodnocení

0x
Především musíte vědět jakou vodou napouštíte bazén, jestli je to upravovaná pitná, nebo studniční voda, nebo z potoka, od toho se navrhuje výběr a dávkování chemie..
Plovák s tabletou je pohodlné funkční řešení+podle potřeby clornan sodný.

ynspektor
hodnocení

0x

Savo original je 5% a chlornan sodny 15% roztok, stoji to stejne, tak jestli chcete usetrit, nechte si poradit a ... koupim chlornan 5 nebo 10 litru a mam to na 3 roky, ale mam vic bazenu a virivek.

Davkovani je tam napsane.

Nejdrive je nutne zkontrolovat Ph vody =7

Chlornan jsem lil 1x tydnń spravne se ma zmerit ph, obsah chloru a ja meril i siran mednaty. Daval jsem chlornan a skalici a nikdy nebyl problem. Staci znat davkovani. To uz chce nastudovat. Tablety jsou pro lenochy a asi tak 6x drazsi a kdyz nemeris, stejne nevis co se deje

Na zmereni vsech 3 velicin (chlor, ph, skalice) existuje kapkovy tester... mel jsem ho z vyprodeje z Mountfieldu, vyrobce tusim Duke.

tomhanak
hodnocení

Diky, na ten meric se podivam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]