Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvetení kdoulovce

Od: bedyna odpovědí: 5 změna:
Mám na zahradě kdoulovec již 6 let a poslední dva roky jsou květy pouze uvnitř keře, tudíž nejsou vidět a je jich velice málo. Mohu poprosit o radu, čím by to mohlo být?
Kvetení kdoulovce

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Na internetu se uvádí, jak se kdoulovce mohou vsadit na slunce, do polostínu i do stínu = všude (a dobře se prodávají). Ale neuvádí se, že jim to ne všude prospívá. Oni totiž nesnášejí sluneční úpal a sucho. Před slunkem se "schoulí", schovají květy mezi listy a čekají na lepší podmínky. Letos bylo mimořádně suché jaro (u nás až dodnes) a myslím, že tomu tak bylo i loni. Ten váš keř je před betonovou zídkou, obsypaný kamennou drtí, a když konečně slunce zaleze, toto vše začne na chudáka keř sálat naakumulované sluneční teplo a dál vyhřívat a vysušovat. Ida

bedyna
hodnocení

Děkuji za reakci, pokusím se vyměnit štěrk za mulčování kůru, jinak zídka je nízká, jen pár svahovek na sobě. Na jaře ho ostříhám.

hodnocení

0x

Někdy to tak bývá. Já ho mám asi 20let, ne-li déle, na jaře ho radikálně ostříhám a myslím, že jsem ho ještě ani nehnojila. Letos je samý květ.

Kvetení kdoulovce #2

Máte pravdu. Před vedlejším domem byla taková oškliá, od ptáků poprnědá, metla. Pak se nastěhoval nový člověk a keřík pravidelně stříhá. Je už kolikátý rok, samý květ.

liska5
hodnocení

0x

Nám letos kvetou hodně a viditelně. Zjara jsem je docela hluboko sestříhala. Je fakt, že jsou ve vlhčím prostředí a mulčované kůrou, ale zase na slunci valnou většinu dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]