Nejste přihlášen/a.
Dodrý den,
Již třetím rokem mi plodí remontantní maliník pouze 1x ročně a to pouze na podzim. Nevíte co dělat aby plodil 2x ročně? Na podzim jakmile odplodí, ostříhám všechny výhony až u země a z jara opět vyraší nové. Přes jaro a léto zaléváme dle potřeby a i hnojíme, ale stejně rodí jen na podzim. Nevíte čím by to mohlo být?
Již třetím rokem mi plodí remontantní maliník pouze 1x ročně a to pouze na podzim. Nevíte co dělat aby plodil 2x ročně? Na podzim jakmile odplodí, ostříhám všechny výhony až u země a z jara opět vyraší nové. Přes jaro a léto zaléváme dle potřeby a i hnojíme, ale stejně rodí jen na podzim. Nevíte čím by to mohlo být?
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
1x
Na podzim,jakmile maliník odrodí, odstřihnete pouze části/větvičky,kde byly plody. Na těch pak bude příštím rokem 1.sklizeň. Ta druhá (podzimní) bude na nových výhonech, co letos vyrostou.
marf®
No já jsem četl že remontantní maliny se na podzim stříhají celé. To u jednoplodicich se nechávají jednoleté výhony přes zimu. První dva roky jsem to tak měl že jsem ostříhal na podzim a z nově vyrostlých plodily jak v létě tak i na podzim a najednou plodí pouze na podzim. Veškeré výhony na podzim seschnou a odumřou. Z jara raší pouze nové výhony. Tak nevím co je špatně.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]