Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Můj postup není odborný ani vědecký, ale u mně účinný. Loni mé lewizárium přestalo prospívat a zjistila jsem, že si z něj mravenci udělali mraveniště (na 1m2). Zabralo až to, když jsem si u Vietnamců koupila levné "vonění" ve spreji (a ve slevě), drátem pošťourala mezi kytkama a postříkala všechny, kteří vylezli i s kuklami. Sranda je ihned přešla a ráno tam nebyl ani 1. Zda vyhynuli či se jen odstěhovali mimo naši zahradu, nevím. Zkuste to a uvidíte. Ida
S mravenci jsme bojovali několik roků s různými zakoupenými přípravky i pomocí "babských" rad a zkušeností jiných zahrádkářů - marně.
Loni se u nás na zahradě objevili ještěrky a letos už žádní mravenci nejsou.
K nám se ty ještěrky nastěhovli sami, ale možná by stálo za to, zkusit někde ještěrku chytit a pustit ji na zahradu, možná tan založí rodinu ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.