Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porazit nebo pouzit?

Od: adim odpovědí: 3 změna:
Zdravim, na chate mame u plotu 3 smrky cca 1,5m v rade od sebe, vysoke asi 6 metru.
Na tomto miste chceme stavet pristresek/altanek asi nejlepe z kulatiny.
Zajimalo by me jestli by bylo mozne stromy pouze orezat, zariznout ve vysce cca 3m a pouzit jako 3 zadni nosne tramy. Nebo je lepsi stromy komplet porazit a dat kulatinu na zelezne patky v betonu. Co se deje s kmenem pokud jsou orezane vetve ale zustal zakorenenej? Je to to stejne jako kdyz je komplet urizlej, nebo? Proste jen drevo vysycha...
Dik za odpoved

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Seříznout smrky mi připadá brutální. Cena těch stromů je větší, než té boudy. To nejde stavět vedle? A i seříznuté stromy trochu rostou, když jim necháte nějakou větev. Ty Vám tu stavbu mohou nadzvednout a rozklížit.

gfvjnvc
hodnocení

0x
Smrk bez haluzí buď uschne, nebo z něho pravněpodobňéš vyraší nové halózky.
Smrkový kmeň bude plný smoly od ořezání halózek. A další ještě smola vyteče jak tam přibijete do něho desky...
Jenom kulatinou můžete použít, konec který pude do hliny ohořte, pak nezplesnivy.

hodnocení

0x

Měl jsem blízko u baráku dva smrky, vysoké dobře 25 metrů. Z bezpečnostních důvodů jsem je pokácel. Uříznuté ve čtyřech metrech a na kmeny jsem připevnil střechu. Mám to již deset let a funguje to bez potíží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]