Mám otázku . Budu dělat ohradu okolo kompostu z dřevěných krajin (dostal) . Tedy ztluču jakoby bednění cca 0,5m vysoké a zapřu zboku sloupky . Čím ty sloupky natřít aby aspoň pár let vydržely . Tudíž když je zatluči cca 30 až 40cm do země aby to chvíli vydrželo . Díky za rady.
Sehnat nekde par starych lesenarskych trubek, nebo jeste lepe litinovych trubek z rozvodu topeni a temi to zaprit. Pak to vydrzi radove vic nez drevo s jakoukoliv upravou.
jendad
To by mě ukradli . Mám to jen na trávu a není to oploceno . Teď se všude potuluje velké množství divných lidí.
re4zon
Jako ze nekdo vezme par rezavych trubek, ktere bude muset pracne tahat ze zeme a pak nekam do sberu, kde za ne dostane par korun? Tak v tom pripade nejlip fakt opalit a jeste nechat nasaknout olejem (pokud mozno ne vyjetym motorovym).
jendad
U nás už lomcovali traverzy z rampy pro auta . Naštěstí to nezvládli , ale kus šachty s bedněním už chybí . Holt bezdomáči jsou šikulíni. Dokonce mě zmizel i rezavý okap než jsme ho stačil natřít . No aspoň jsem tam dal funglovku.
Já dělal kompostér typu ďura v hlině, aby nerušilo výhled. Okraje jsem přemýšlel udělat ze zkruže na studňu, ále nebylo to zapotřeby. Nebortily se okraje.
Bydlím v paneláku,na zahrádku dojíždím.Do kompostu dávám vše organické,z domácnosti i zahrádky,používám k tomu tři staré sudy..Během roku se naplní,patří sem i větvičky ze stromků a posečení tráva.Kromě toho mám ohražený prostor 3x4 m v rozích po delší straně úhelníky do nich zasunutá prkna na kratší straně jen přiložená.tam vždy po roce ze sudů obsah přeházím.Ušlapu a zakryju 5 cm zeminy.Zalévám.Za rok obsah ohrádky přeházím.Použiji až třetím rokem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.