Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyroba kompostu - bednění a jaký nátěr

Od: jendad odpovědí: 9 změna:

Mám otázku . Budu dělat ohradu okolo kompostu z dřevěných krajin (dostal) . Tedy ztluču jakoby bednění cca 0,5m vysoké a zapřu zboku sloupky . Čím ty sloupky natřít aby aspoň pár let vydržely . Tudíž když je zatluči cca 30 až 40cm do země aby to chvíli vydrželo . Díky za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

0x
Opálit. Ne jen lehce zcernat, ale aby vznikla asi půl centimetru tlustá zuhelnatělá vrstva.
jendad
hodnocení

Díky . To mě nenapadlo .*palec*

re4zon
hodnocení

0x
Sehnat nekde par starych lesenarskych trubek, nebo jeste lepe litinovych trubek z rozvodu topeni a temi to zaprit. Pak to vydrzi radove vic nez drevo s jakoukoliv upravou.
jendad
hodnocení

To by mě ukradli . Mám to jen na trávu a není to oploceno . Teď se všude potuluje velké množství divných lidí.

re4zon
Jako ze nekdo vezme par rezavych trubek, ktere bude muset pracne tahat ze zeme a pak nekam do sberu, kde za ne dostane par korun? Tak v tom pripade nejlip fakt opalit a jeste nechat nasaknout olejem (pokud mozno ne vyjetym motorovym).
jendad
hodnocení

U nás už lomcovali traverzy z rampy pro auta . Naštěstí to nezvládli , ale kus šachty s bedněním už chybí . Holt bezdomáči jsou šikulíni. Dokonce mě zmizel i rezavý okap než jsme ho stačil natřít . No aspoň jsem tam dal funglovku.

lkjhg
hodnocení

0x

Já dělal kompostér typu ďura v hlině, aby nerušilo výhled. Okraje jsem přemýšlel udělat ze zkruže na studňu, ále nebylo to zapotřeby. Nebortily se okraje.

jabraka*
hodnocení

0x

Bydlím v paneláku,na zahrádku dojíždím.Do kompostu dávám vše organické,z domácnosti i zahrádky,používám k tomu tři staré sudy..Během roku se naplní,patří sem i větvičky ze stromků a posečení tráva.Kromě toho mám ohražený prostor 3x4 m v rozích po delší straně úhelníky do nich zasunutá prkna na kratší straně jen přiložená.tam vždy po roce ze sudů obsah přeházím.Ušlapu a zakryju 5 cm zeminy.Zalévám.Za rok obsah ohrádky přeházím.Použiji až třetím rokem.

Když po několika letech prkna dožijí,dám nová.

JABRAKA

hodnocení

0x

moje osvědčená metoda opálit a natřít 2-3 x použitým fritovacím olejem (hospody jej skladují a pracně musí odevzdávat )

pak zabalit až nad terén nopovkou špunty na kůly a také ceé bednění natřít tímto olejem.!

Ekologické a pokaždé když projdu okolo kompostu cítím smažené řízky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]