Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem limetku...ale neměla jadérka dočetla jsem se že pecky ani nemá.
Mám v plánu ještě pomeranč. A před Vánoci granátové jablko.
Zkoušel jste někdo limetku? A měla nějaká kupovaná pecky?
1x
Krásné byly semenáčky karamboly, ale já se o takové rostliny nějak neumím starat. Víc let jsem je v obchodech neviděla. Chuť má trošku podobnou hodně šťavnatému jablku.
Snad má jít zasadit i tamarind i fejchoa, ale fejchoa mi nechutná, tak mne nelákala ani rostlina, nezkusila jsem.
Rostliny jdou zasadit i proslazené jako datle, semínka datlí takto získaná, vyjdou docela levně.
Nejdou zasadit jen pražené oříšky, teda tepelně poškozená semínka.
Nejodolnější pro pěstování bude asi cherimoya, čerimoja, ta má zvládnout i plodit v bytě, roste ale dost rychle a vypadá trochu obyčejně. Ale přežila moji péči.
Z koupených rostlin je odolný jahodový stromek a při letnění umí i plodit. Krásná je rostlina barbadoská třešeň, ale ta asi neplodí v bytě vůbec a dnes jde i těžko sehnat. Arbutus unedo jsem díky tuhým listům neuměla vůbec vhodně zalévat, při chybě v zálivce nesvěsí listy, ale hned uhyne. Ale v paneláku by šly některé špatně přezimovat.
U grepu mi citrusář říkal, že roste pomaleji a dá se hůř roubovat, asi hůř srůstá.
Zajímavé rostlinky mívají na eshop.tropik.cz. Mají na fotkách i malé semenáčky. Mám od nich několik zajímavých rostlin, které nikdo jiný nenabízí, nebo jsou v prodeji vzrostlé a moc drahé.
0x
Všechny citrusové plody snadno klíčí. Docela hezké je liči z pecky. Je dobré dát aspoň tři pecky vedle sebe, ať je to hustější pokojovka, něco jako fikus benjamínek. Jen liči bývá v obchodech tak kolem Vánoc.
V módě je avokádo. Máčí se do poloviny ta obří pecka a trvá týdny, než začne klíčit. Pak je to zážitek, když se pecka otevře a leze z ní velký klíček. Pak už je to docela problém, protože je to strom a docela rychle roste. Není nijak pravidelný, větve ční daleko. Vrcholek to nemá zřetelný... Já na něm po několika letech měla listy 30cm velké a na okno se stromek nevešel. Musela jsem milé avokádo darovat do jedné vstupní haly...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.