Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh rostliny

Od: oldi odpovědí: 5 změna:
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Řekla bych, že uprostřed je Česnáček lékařský a v popředí Smetanka lékařská. Ida

liska5

Ano česnáček. Však rozemněte, je cítit po česneku. Za chvíli bíle pokvete, takové malé hvěždičky...

A je prima do různých salátů, nebo nasekat na chleba s máslem, s pomazánkou...koho dráždí či nadýmá česnek, ať vyzkouší česnáček, je jemnější a slabší, přitom česnekové aroma mu zůstalo. Jaga.

tm
Babajaga: lze sazenici i koupit nebo kde sebrat v přírodě? Prijde mi, ze toto vídám v každém křoví... letos jsem nestihl medvědí česnek, tak třeba toto by to mohlo nahradit - dá se nebo medvědí má větší říz?

@tm: česnáček je plevel, rostě po mezích, příkopech, na rumištích...ve velkém množství. V květinářství ho asi nekoupíte. Teď právě kvete.

Co do spotřeby, medvědí česnek používám raději. Pěstuji si ho na zahradě. Česnáček má slabší aroma, ale když jej rozemnete v prstech, ucítíte také česnek. Můžete jím MČ nahradit. Používají se mladé lístky z horního konce rostliny. Do salátů je prima, měla jsem ho už i v nádivce. Jaga.

A když máte rád tyto bylinky, v současné době se trhají i listy a natě potočnice lékařské. Roste u potoků, rybníků, ve vlhku, občas dokonce i přímo ve vodě. Teď také kvete bíle, připomíná to květem řeřišnici. Je dobrá pokrájená třeba na chleba s máslem či se sýrem, do salátů také. Kdysi dávno bývala velice oblíbena s sbírána, říkávalo se jí "rostlina chudých."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]