Nejste přihlášen/a.
Ano česnáček. Však rozemněte, je cítit po česneku. Za chvíli bíle pokvete, takové malé hvěždičky...
A je prima do různých salátů, nebo nasekat na chleba s máslem, s pomazánkou...koho dráždí či nadýmá česnek, ať vyzkouší česnáček, je jemnější a slabší, přitom česnekové aroma mu zůstalo. Jaga.
@tm: česnáček je plevel, rostě po mezích, příkopech, na rumištích...ve velkém množství. V květinářství ho asi nekoupíte. Teď právě kvete.
Co do spotřeby, medvědí česnek používám raději. Pěstuji si ho na zahradě. Česnáček má slabší aroma, ale když jej rozemnete v prstech, ucítíte také česnek. Můžete jím MČ nahradit. Používají se mladé lístky z horního konce rostliny. Do salátů je prima, měla jsem ho už i v nádivce. Jaga.
A když máte rád tyto bylinky, v současné době se trhají i listy a natě potočnice lékařské. Roste u potoků, rybníků, ve vlhku, občas dokonce i přímo ve vodě. Teď také kvete bíle, připomíná to květem řeřišnici. Je dobrá pokrájená třeba na chleba s máslem či se sýrem, do salátů také. Kdysi dávno bývala velice oblíbena s sbírána, říkávalo se jí "rostlina chudých."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.