Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mšice smrk

Od: wich odpovědí: 1 změna:

Hezký den

cca před 10 lety jsem si koupil 6 vzrostlých stromů, které jsem vysadil na zahradě v Moravanech (u Pardubic). Dosud se jim dařilo velmi dobře. Ale na smrcích jsem před pár dny objevil zelené mšice + bílé larvy (?). Jehličí je samozřejmě poleptané a začíná prosychat. Mravence není vidět, berušku jsem našel jedinou. Nové zelené výhonky v těchto dnech teprve začínají vylézat. Plánuji co nejdříve postřik Mospilanem nebo podobným přípravkem na mšice. A také výrazně zalít (m3 na jeden strom?). Jsou na slunci a zima byly celkově suchá... Je to správné řešení a nebo mi doporučíte jiný postup? Nebo i přihnojit? Třeba Cererit?. Smrky zaštipuji, takže jsou poměrně husté, výšky cca kolem 5m. Jeden strom je zasažen cca z 80% další tři z cca 20%. Na menších smrkových kultivarech ani na borovici tento problém nevidím.

Předem moc děkuji za radu

F.Wich

Mšice smrk
Mšice smrk #2
Mšice smrk #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

S Mospilanem souhlasím, a důkladnou zálivkou taky. Nedostatek vody smrky oslabí. Mají kořeny poměrně mělké a naplacato a né do hloubky. Tam u vás je nejspíš i písčitější půda, tak se vláha v ní moc neudrží. Jehličnanům, když strádaj, se dává hořká sůl. Já teď měla tyhle mšice na borovičce. Pomohl postřik jarovou vodou opakovaně. To kdyby Mospilan došel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]