Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nafta misto benzinu

Od: marc odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, omylem jsem nalila do benzinové sekačky naftu ♀♀
Sekačka po chvili prestala jet, az pak mi to došlo. Naftu jsem vylila a nalila benzin. Sekačka sice startuje, ale nejede, jen se z ní kouří.
Dokáže někdo poradit co s tím? Pujde to jeste nejak opravit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Musi se dostat nafta z karbecu sekačky bud rozebrat a karbec vyčistit nebo zkusit do sani střiknout start sprej jestli se chytí naběhne a po chvíli chodu srovná
marc
hodnocení

Ona nastartuje, ale jde z ní kouř.

Pokud startuje, tak ji nechte jet bez zátěže, po chvíli by se to snad mohlo srovnat.

marc
hodnocení

Děkuji, zítra zkusím

Také bych se snažil, pokud nastartuje a běží, nechat běžet naprázdno- možná trochu zvýšený volnoběh. minutu...dvě... a karburátor by se měl čerstvým benzínem propláchnout. Pokud by nechtěla startovat...tak 1- 2 ccm benzínu do sání za filtr.

hodnocení

1x

Nepíšete jaká sekačka. Pokud má u karburátoru plovákovou komoru, tak v ní zůstalo docela dost nafty, která se postupně benzínem ředí a kouří to. Tato komora bude mít dole vypouštěcí šrouub. Nebo to prostě chvíli nechte běžet a kouřit, tak cca do dvou minut by se to mělo zlepšit. Ona se ta nafta opakovaným protáčením asi dostala i do výfuku a tam se teď taky postupně horkými plyny vyplaluje a kouří. Můžete krátce vypnutou sekačku nahnout tak, aby z výfuku vyteklo, jestli v něm něco je.

hodnocení

0x

šikovný soused nebo servis to opraví - řádně pročistit, možná vyměnit pár dílů

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je to dvoutakt,pak spoustu nafty bude také v klikovce.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]