Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brouseni retezu-prumer pilniku

Od: tomas44 odpovědí: 21 změna:
Dobry den vyrobce retezu(dolmar) uvadi ze se ma retez(0.325) brousit pilnikem 4,8mm... Problem je ze pilnik 4,8 me nekopiruje cely zub a mezi pilnikem a zubem vznika mezera(viz foto)... Cely zub mi kopiruje pilnik 4mm... Ma otazka je co je tedy spravne? Jestli se zub po par brusech srovna s pilnikem nebo od zacatku brousit 4mm pilnikem..predem dekuji za odpovedi
Brouseni retezu-prumer pilniku

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud budete dodržovat úhly broušení zubů řetězové pily, pak průměr pilníku 4,8mm bude tak akorát, poslechněte výrobce. Zaměřte se na úhly... Podle vašich obrázků mi to připadá, že chcete brousit kolmo na lištu a vodorovně...
tomas44
hodnocení

Vim ze se brousi pod uhlem...ale moje otazka zni: je spravne ze se pilnik 4,8 nevleze do zubu? Tak jak je to na tom obrazku...4mm se vleze...4,8 nevleze...chapete uz muj dotaz?
Dejte označení řetězu, něco tu nehraje... dlouhé roky brousím 4,8mm a s vaším problémem jsem se nesetkal...
tomas44
04.05.22 23:50
hodnocení

Brouseni retezu-prumer pilniku #2
tomas44
hodnocení

Ono asi ani neni moc lidi co by si toho vsimlo ze je tam mezera ...mezi zubem a pilnikem
Není to náhodou řetěz 3/8? Více zde oregonobchod.cz/... pak by seděl u některých typů řetězů pilník 4mm...
tomas44
hodnocení

Nemeril sem ho ale oznaceni ma 0.325,64zubu, 1,3vodici drazka...pila dolmar ps420

sirokko
hodnocení

1x

Ale ty potřebuješ zbrousit břit, a ne jen vnitřek zubu. Takže je logické, že pilník nesmí zapadnout celý.

Brouseni retezu-prumer pilniku #3
sirokko

Jinak, teď jsem brousil tímhle, ale chce to umět nastavit a pak to jde jedna báseň, pila řeže jak do másla. Ovšem to chce zkontrolovat (ať už se brousí čímkoli) i dorazové zuby (ty výstupky před ostřím), mají být pod břitem cca 0,6 mm, ale záleží na výrobci.

datart.cz/...

tomas44
hodnocení

Ja vim jen se to az ted skoumal podrobnej a mátla me ta mezera

hodnocení

0x

Moc nerozumím tomu obrázku, spíš tedy vůbec, ale pilník musí nahoře být kousek přes zub řetězu. Přibližně jeden milimetr.

asd1
hodnocení

0x

Co to je za obrázek?

něco tu: (kdo zakazuje dávat odkaz ať si to překreslí sám...)

Ostření pilových /...

hodnocení

0x
Stojí za prostudování: oregonobchod.cz/...

tomas44
hodnocení

Omlouvam se mel sem obrazek lip popsat...to cerne je zub retezu, to srafovane modre je pilnik...a ta 4,8 se mi nedostane k celemu zubu tzn.mezi pilnikem a zube je mala mezera...4mm pilnik krasne kopiruje cely vnitřek zubu

Celý vnitřek ale snad nepotřebujete brousit. Dejte na doporučení výrobce.

tomas44
hodnocení

To nevim proto se ptam

Když to černý je zub, kde je ostří zubu, který hlavně potřebuješ brousit?

hodnocení

0x

Brousil bych tím co doporučuje výrobce, jistě k tomu mají důvod.

hodnocení

0x

Nový, nesprávným ostřením "nezničený" řetěz musí jít naostřit pilníkem o výrobcem předepsaném průměru.

Dodržujete předepsaný úhel ostření a úhel sklonu pilníku? Používáte vodítko pilníku? Pak by neměl být problém s polohou pilníku.

V jedné knize (příručce) autor doporučuje při broušení opotřebovaných řetězů, t.zn. broušení u nižších konců zubů použít místo pilníku 4,8 pilník 4,5 mm. Aby byl dodržen správný úhel ostří a článek se nebrousil příliš blízko vodících článků a čepů.

hodnocení

0x

Pilník musí kopírovat ostří zubu. Jestli tomu tak není, tak je špatný průměr pilníku nebo doporučení. Je dobré použít šablonu s ryskami úhlů.

hodnocení

0x

Tak jak to máš na tvém obrázku, tak tak můžeš brousit z plechu nějakou vidličku, kterou pak přitáhneš maticí a podložkou.

Řetěz pily se brousí tak, abys naostřil břit, který pak odřezává dřevo.

Použij vodítko pro pilník a průměr pilníku podle doporučení výrobce.

To vodítko udržuje pilník ve správné výšce a nedovolí, abys brousil zuby tak,jako to máš na tvých obrázcích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]