Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skořápky k rajčatům?

Od: rybicka® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, slyšela jsem, že když se sází rajčata tak dát do jamky rozdrcené vaječné skořápky, pak že hezky rostou. Nevím jakou půdu mají rajčata ráda, žeby tedy zásaditou? Dávám k nim granulovaný slepičí hnůj, skořápky jsem dala k čemeřici a té se to evidentně líbilo :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, je to vápník a ten rajčatum nevadí. Ovšem, aplikuje se v případě potřeby vetsinou v zalivce na list. Uškodit by to nemělo. Zdravím!

liska5
hodnocení

1x

Zrovna rajčata nepotřebují vápník, mají raději půdu kyselejší. Granulované slepičince ano, je v nich dost fosforu na květ a plod.

liska5

A k té čemeřici. Ta zrovna roste na vápenatých půdách. Té jste skořápkami prospěla. Ale rajčatům bych je nedávala.

hodnocení

0x

Nepomůžou, neublíží.

hodnocení

0x

Rajčata i papriky potřebují vápník. Jeho nedostatek se u obou projevuje suchou hnilobou konců plodů.

hodnocení

0x

Místo skořápek dejte nasekaný kopřivy.

hodnocení

Ahoj zahradníci :) díky za odezvy. No už jsem je předtím zasadila s těma slepičincema, tak to tak nechám. Nebo zkusím k některým pár skořápek zahrábnout a uvidím, jestli bude vidět nějaká změna. Tak atˇnám to hezky roste!

jabraka*
hodnocení

0x

Můj názor je takový,že si najdu v literatuře,jakou půdu má rostlina mít.Pokud vyžaduje nevápennou,pak se přídavku vápna varujiJinak ke hnojení cokoliv.Ovšem kuchyňské odpady dávám zásadně do kompostu.Přijde na ně čas.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]