Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Je něco krásnějšího, než když se vám rozsvítí trávník zlatými pampeliškami a později modrými zvonky? Není. Pampelišky jsou vydatnou potravou pro včely a jiný hmyz, hmyz zase pro ptáky. S pampeliškami celé roky mizí i drobné ptactvo. U nás tedy pampelišky nevyrýváme, jen ve vhodnou dobu otrhám květy na sirup a sekačka pak poseká listy, kterým se tak oslabuje růst, takže v trávníku nenarostou tak mohutné, jako třeba v záhonu. Tedy jak pampelišky likvidovat, vám neporadím. Pokud na trávníku nebělíte prádlo a pravidelně sekáte listy, nemůžou vám tam ty pampelišky bůhvíjak vadit. Ida
@macek71, taky vás chápu . Ida
Já jsem takovou radu dostala a klidně ji předám. Stála jsem s dloubátkem uprostřd zahrady a zoufale se do prostoru nahlas zeptata: "Co s těmi mrchami pampelichamI?" A z dálky se ozvalo: "Zabetrnuj to!"
Ještě bratrův poznatek, stříhat jako v Anglii 2x týdně nepomůže, pampelišky více přisednou k zemi a mají delší a pevnější kořeny.
Pampelišky se letos urodily, každý rok se přemnoží něco jiného, předloni jakési bodláky, na zahradě i po celém městě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.