Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pampelišky v trávníku

Od: macek71® odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,nemá někdo prosím nějakou “babskou” radu,jak se zbavit pampelišek v trávníku. Vím,že nejlepší je kořen vykopat ,čili pampelišku mechanicky zničit. Ale nelíbí se mi,jak zůstávají holé díry po pampeliškách. Pampeliška mi v trávě tak nějak nevadí,ale ty listy,jak se rozrostiu jsou hrozné. Předem děkuji za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Bofix - selektivní herbicid, který ponechává jednoděložné, tedy traviny. Osobně jsem ho nezkoušela, jen vím, že se doporučuje v tomto případě.

hodnocení

Ja ano a nic moc. Teda nejaky z Obi

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Je něco krásnějšího, než když se vám rozsvítí trávník zlatými pampeliškami a později modrými zvonky? Není. Pampelišky jsou vydatnou potravou pro včely a jiný hmyz, hmyz zase pro ptáky. S pampeliškami celé roky mizí i drobné ptactvo. U nás tedy pampelišky nevyrýváme, jen ve vhodnou dobu otrhám květy na sirup a sekačka pak poseká listy, kterým se tak oslabuje růst, takže v trávníku nenarostou tak mohutné, jako třeba v záhonu. Tedy jak pampelišky likvidovat, vám neporadím. Pokud na trávníku nebělíte prádlo a pravidelně sekáte listy, nemůžou vám tam ty pampelišky bůhvíjak vadit. Ida

doplněno 02.05.22 21:24:

@macek71, taky vás chápu :). Ida

hodnocení

Ano chapu,že se to někomu líbí.Mi ne.

hodnocení

3x

Na pampelišku zabírá Bofix dobře. Pokud nechcete mít vy ani sousedi zadělanou zahradu pampeliškou, je dobré ji stříknut. Musí být narostlá, ne tedy po sekání.

re4zon
hodnocení

2x
Pravidelne a nizko sekat. Kazde jaro jich mam plny travnik a po par posecenich jsou fuc.

hodnocení

1x

Já jsem takovou radu dostala a klidně ji předám. Stála jsem s dloubátkem uprostřd zahrady a zoufale se do prostoru nahlas zeptata: "Co s těmi mrchami pampelichamI?" A z dálky se ozvalo: "Zabetrnuj to!"

Ještě bratrův poznatek, stříhat jako v Anglii 2x týdně nepomůže, pampelišky více přisednou k zemi a mají delší a pevnější kořeny.

hodnocení

0x

Léta používáme tto:

substraty-hnojiva.heureka/...

Jinak samozřejmě růčo, ale to je strašný.

hodnocení

To je hnojive,ne? To pomuze proti pampeliskam?

Hnojivo a zároveň likviduje plevel, včetně pampelišek.

hodnocení

0x

Pampelišky se letos urodily, každý rok se přemnoží něco jiného, předloni jakési bodláky, na zahradě i po celém městě.:-D

lkjhg

Někdy se urodí víc ředkvičky, někdy pampelich, aspoň bude dost do salatu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]