Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké hnojivo použít?

Od: tm odpovědí: 2 změna:
Jaké použít hnojivo na:
1) muškáty
2) vřesy, vřesovce, rododendron, azalka, jehličnany
3) habry
4) růže
5) rybíz?
Lze použít nějaké univerzální hnojivo - např. cererit gold? Jak je to s použitím hořké soli - lze ji použít na vše uvedené pravidelně nebo je riziko, že rostliny zlikviduji? Vždy jsem sypal cererit univerzálně na všechno, ale pak mi někdo poradil nějaké NPK hnojivo a rostliny měly listů jak v pralese a květy skoro žádné. Většina rostlin byla vysazena na podzim loňského roku buď do koupenych substrátů nebo do běžné zahradni zeminy. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Sejde se tu asi více názorů. Všechno hnojit cereritem asi ne. Třeba habry, pokud máte normální půdu, tam bych byla opatrná. Maximálně dvakrát do roka tím cereritem. Nebo chcete, aby hodně bujely? Kde chci květy a plody: muškát, rybíz, tak to chce víc hlavně fosforu, ale i drasla, tam to jede květ za květem. Dusíkaté hnojivo jde do listí, to tak na zeleninu, ale do truhlíků ne. Na muškáty za mne Kristalon květ, nebo hoštické slepičince. Cereritem trávníky i ty růže. Vřesy, rododendrony, azaly budou vděčné za přídavek rašeliny. Taky tam existují speciální hnojiva a ještě k tomu odlišená na jarní a podzimní hnojení. Na podzim, aby si dřevina udělala zásoby, ale nebujela, protože přehnojená hlavně dusíkem by měla šťavnatější nevyzrálá pletiva a snáze vymrzala. U jehličnanů, když neprospívají, tak hořkou sůl.

hodnocení

0x

Na růže se mi osvědčilo, že máčím všechny slupky od banánů a tu vodu leju k růžím, vloni kvetly jako blázni. Jinak souhlasím, jak uvedeno nade mnou, cererit skoro na všechno, ale ne na všechno. Na azalky a jehličnany kupuji specielní kapalné na to určené hnojivo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]