Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typy materiálu ZIP sáčků?

Od: frantusmaximus odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebuji zjistit jake jsou typy ZIP sáčků. Mám několiv druhů ale většina není nijak označená. Prozatím vím o 04 PE-LD a 04 LD-PE. Jsou ještě nějaké?

Předem děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

PE-LD, LD-PE, PELD, LDPE je furt ten samý materiál. Jedná se o polyethylen s nízkou molekulární hustotou (Low Density Polyethylene). 04 je pak jeho číselné označení (04 v trojúhelníku ze šipek), číselné označení vzniklo pravděpodobně proto, že číslu rozumí většina obyvatel moderního světa, děti na recyklačních linkách v Číně nevyjímaje.

doplněno 01.05.22 12:52:

Dobrá otázka. Lišit se samozřejmě mohou - jednak se budou lišit tloušťkou materiálu, ta bude v řádu desetin milimetru. Tady by se to dalo ještě nějak postihnout. Jednak se samozřejmě mohou lišit přímo mechanickými vlastnostmi použitých materiálů, ale těžko chtít po někom v e-shopu, aby se zabýval takovou "ptákovinou". Tím nijak nesnižuji váš problém, jen si myslím, že je to pod rozlišovací schopnost 99,9% obchodníků. Klidně vám dodají pod stejným označením pokaždé jiný výrobek, rozměry sedět budou, mechanické vlastnosti už nemusí. Ani já neporadím, nejsem chemik a ač jsem víc než 10 let dělal s plasty, tak PE pro mne byla okrajová záležitost a když už jsem s ním dělal, tak s UHMW-PE, což je plast na opačném konci spektra polyethylenů. Zkuste na to jít přes tloušťku materiálu, když nic jiného, odfiltrujete prodejce, kteří nevědí, co vůbec prodávají.

frantusmaximus
hodnocení

ano materiál stejný ale jsou rodílné určité vlastnosti. Některé jsou více měkké a jiné více trvdší, pevnější. Jsou nějek označeny? Když jdu vybrat do obchodu tak si to omakám a hned vím co chci ale když objednávám z eshopu tak tuhle možnost nemám. Podle čeho můžu zjistit a rozlišit měkké od tvrdších?

id
hodnocení

1x
Řešila jsem podobnou záhadu. V obchodě jsem si vybrala druh, vyžádala jsem si dodák, ofotila dodavatele. Vše vyřešeno za dobré kafe.

hodnocení

1x

ZIP sáčky se dělají vždy z LDPE, ale na trhu se vyskytují sáčky vyrobené z různé tlouštky folie. Pokud potřebujete pevnější provedení, požadujte to od dodavatele. Setkal jsem se i se sáčky LDPE 100 mikrometrů, což jsou silné a velmi pevné sáčky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]